Connect with us
Vremea de Paște 2017. Prognoza meteo pentru prima și a doua zi de Paști. Cum va fi vremea la munte, la mare și restul regiunilor țării.

Vremea

Cum va fi Vremea de Paște 2017 – Ce se întâmplă în noaptea de Înviere

Vremea de Paște 2017 va fi caldă, iar temperaturile vor fi unele normale pentru această perioadă. Sunt, însă, șanse mari să plouă duminică, a anunțat ANM.

Vremea va fi răcoroasă în Noaptea de înviere, iar temperaturile minime se vor încadra între 0 grade (în zona de est a Transilvaniei)  și 8-9 grade (la mare și în Dealurile de Vest). În București, în noaptea de înviere, temperaturile vor fi cuprinse între 5 și 7 grade Celsius.

„În prima şi a doua zi de Paşte, vom avea parte de temperaturi normale pentru data din calendar, maximele la nivelul ţării se vor situa între 14 şi 20 grade. Cele mai ridicate valori le aşteptăm în sudul ţării, însă se pare că probabilitatea de ploaie este mai ridicată în prima zi de Paşte, în majoritatea regiunilor”, a declarat Mihai Timu, meteorolog de serviciu ANM, pentru MEDIAFAX.

Nici Capitala nu este scutită de precipitații slabe în prima zi de Paște. Temperaturile vor fi cuprinse între 19 și 20 de grade.

Prognoza Meteo 14 – 17 aprilie 2017. Vremea de Paște 2017

Vremea în Vinerea Mare

În vinerea Mare, temperaturile vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă. Excepție fac regiunile de sud și sud-vest, unde valorile termice vor fi mai ridicate. Cerul va fi variabil, iar pe parcursul nopții, pe arii restrînse, în nord, centru și nord-est vor fi ploi de scurtă durată și descărcări electrice. În Carpații Orientali, la atitudini mari, sunt așteptate ploi slabe sub formă de lapoviță și ninsoare.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 12 și 22 de grade, iar minimele între 1 grad și 10 grade Celsius. Noaptea, în Transilvania și Maramureș, se va produce brumă.

În Capitală, vremea va fi frumoasă. Cerul va fi variabil, iar vîntul va sufla slab și moderat. Maximele vor atinge 21 de grade Celsius.

Vremea în Sâmbăta Mare

Cerul va fi variabil, dar sunt așteptați nori în centru, est și nord, unde pe arii restrînse vor fi ploi. Pe parcursul nopții, aria de înnorări se va extinde la regiunile vestice și sud-vestice, unde ploile își vor face apariția local. La munte, sunt așteptate precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare, dar și intensificări ale vîntului pe creste. Maximele vor fi cuprinse între 12 și 22 de grade.

În București, vremea va fi ușor mai caldă decât în mod normal pentru acest interval. Sunt așteptate înnorări slabe pe seară. Maximele vor fi curpinse între 18 și 20 de grade, iar minimele 6-8 grade.

Vremea în prima zi de Paște

Prognoza meteo pentru duminica de Paște anunță o ușoară răcire a vremii față de ziua de sâmbătă, în majoritatea țării. Cu toate acestea, temperaturile se încadrează în cele obișnuite pentru această perioadă. Cerul va avea înnorări accentuate și sunt așteptate ploi, posibil însoțite de descărcări electrice, în majoritatea regiunilor. La munte, de Paște sunt așteptate lapoviță și ninsoare, în zona înaltă. Maximele vor fi cuprinse între 11 și 19 grade.

În Capitală, maxima va fi de 16-17 grade, iar minima de 6-8 grade. Sunt așteptate averse de ploaie, posibil însoțite de fulgere. Vântul va sufla slab și moderat.

Vremea în a doua zi de Paște

Valorile termice se mențin în limitele normale pentru această perioadă a lunii în partea de sud și sud-vest, cu temperaturi maxime care pot atinge 20 de grade în sud-vest. Probabilitatea de precipitații va scădea, dar local mai sunt așteptate ploi în jumătatea de nord a țării.

În București, se mențin condiții de ploaie slabă, iar temperaturile maxime vor fi cuprinse între 18 și 20 de grade.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vremea

To Top