Connect with us
Cum va fi vremea până la sfârșitul lunii mai. Când vin furtunile

Știri

Cum va fi vremea până la sfârșitul lunii mai. Când vin furtunile

Vremea va fi caldă până la sfârșitul lunii mai, cu temperaturi care vor depăși 30 de grade, anunță meteorologii. Cu toate acestea, nu sunt exclus furtunile trecătoare, care pot aduce cantități de apă mari și căderi de grindină.

„În ţară, începutul de săptămână debutează cu valori de temperatură mai ridicate decât cele climatologice specifice perioadei acestea urmând a caracteriza o vreme mai caldă decât în mod normal în cea mai mare parte a ţării.

Ca şi aspect, vremea va fi una în general frumoasă până spre orele după amiezii când temporar înnorările se vor accentua şi local se vor semnala averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului în regiunile vestice şi sud-vestice, în Carpaţii Occidentali şi Meridionali, precum şi în zonele submontane aferente acestor masive.

Ploile vor avea şi caracter torenţial astfel că în intervale scurte de timp pe spaţii mici se vor acumula cantităţi de apă mai importante şi vor fi posibile căderi de grindină”, a declarat, pentru MEDIAFAX, meteorologul se serviciu din cadrul Administraţiei Naţionale de Meteorologie.

Pe parcursul ultimei săptămâni din luna mai, temperaturile vor intra în creștere treptată, urmând ca termometrele să indice 32 de grade în ultima zi din lună.

Vremea până la finalul lunii mai: Temperaturile ajung până la 32 de grade

„Temperaturile maxime, luni, se vor încadra între 22 şi 30 de grade, iar cele minime se vor situa în general între 7 şi 17 grade, mai coborâte în depresiunile din estul Transilvaniei. În zilele imediat următoare, marţi, miercuri şi joi, vremea este în general stabilă.

În continuare mult mai caldă decât în mod normal pentru această perioadă din an, cerul va fi variabil şi doar pe arii restrânse se vor semnala manifestări specifice instabilităţii atmosferice şi anume averse însoţite de descărcări electrice, scurte intensificări ale vântului şi posibile căderi de grindină, marţi în zona Carpaţilor Meridionali.

Miercuri, aceste fenomene se vor manifesta cu precădere în zonele deluroase şi montane, precum şi în regiunile sudice pentru ca joi acestea să-şi facă apariţia în zonele deluroase şi montane. Din punct de vedere al valorilor termice, de marţi şi până miercuri nu vor fi variaţii notabile de la o zi la alta.

Marţi, la amiază, se vor înregistra temperaturi cuprinse între 23 şi 30 de grade, miercuri între 22 şi 31 grade, iar joi între 25 şi 32 de grade”, anunţă ANM.

După aceste zile calde, ne așteaptă o zi de vineri, 1 iunie, în care temperaturile vor mai scădea, iar instabilitatea atmosferică se va manifesta pe arii mai extinse, aducând ploi și furtuni.

Citește și: Cum va fi vremea de 1 Iunie. Precizări de la ANM

Citește și: Vremea vară 2018: unde va fi cea mai mare secetă și unde va ploua cel mai mult

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top