Connect with us

Vremea

METEOROLOGII AU FĂCUT ANUNȚUL. În următoarele 24 de ore se va întâmpla asta!

Meteorologii au anunțat potopul pentru cea mai mare parte din țară. În următoarele 24 de ore, o bună bucată din România va fi sub avertizare de cod galben și portocaliu de ploi.

Cod galben și portocaliu de ploi

Începând de azi și până mâine la ora 10 dimineața, mai multe județe se vor afla sub avertizarea meteorologică.

”În intervalul menţionat, vor fi averse ce vor avea şi caracter torenţial, pe parcursul zilei de luni (3 iulie) mai ales în Oltenia, Muntenia, sudul Banatului şi local în Transilvania şi Moldova, iar noaptea, cu precădere în Dobrogea, cea mai mare parte a Munteniei şi în sudul Moldovei.

Ploile vor fi însoţite de descărcări electrice, intensificări ale vântului şi izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin cumulare, în județele Gorj, Vâlcea, Dolj, Olt, Argeș, Dâmbovița, Prahova, Buzău, Covasna, Vrancea, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Ialomița și Călărași, în municipiul București și în zona de munte a județelor Hunedoara, Alba, Sibiu, Brașov se vor înregistra cantităţi de apă de 50…70 l/mp şi pe arii restrânse peste 80…90 l/mp, îndeosebi în județele Teleorman, Giurgiu, Olt, Argeș și Vâlcea.” transmit meteorologii.

CITEȘTE ȘI: Tornadă în România! Înfiorător ce este în inima furtunii!

”În Dobrogea, local în Moldova, Transilvania, sudul Banatului, vestul Olteniei și nord-estul Munteniei se vor înregistra, în intervale scurte de timp sau prin cumulare, cantităţi de apă de 25…50 l/mp”, se mai arată în comunicatul ANM.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vremea

To Top