Connect with us
Vineri și sâmbătă vremea se va încălzi în toată țara. Duminică, valorile din termometre vor scădea din nou.

Vremea

Prognoza meteo 14-15 ianuarie. Cum va fi vremea în weekend

Începând cu vineri, vremea se va încălzi în toate regiunile. Temperaturile din termometre vor fi predominant pozitive în regiunile intercarpatice și în dealurile de Vest, și negative în restul țării, dar nu mai mici de -5 grade.

În regiunile vestice, nordice și centrale cerul va fi mai mult noros și vor fi precipitaţii mixte. Local și temporar, se vor înregistra depuneri de polei, iar în nord-vest se vor cumula local 20…25 l/mp.

La munte vor domina ninsorile iar pe creste, vântul va sufla tare și va viscoli su spulbera zăpada.

În celelalte regiuni, cerul va fi temporar noros. În Oltenia și nordul Moldovei, spre seară, se vor înregistra precipitații mixte. Intensificări temporare ale vântului vor fi și pe litoral și în vestul teritoriului, în special în sudul Banatului unde se vor depăși, trecător, 70 km/h. În regiunile extracarpatice, dimineața vor fi condiții de ceață, asociată izolat cu chiciură.

Vremea se va încălzi și în Capitală. Cerul va fi predominant senin, iar vântul va sufla slab spre moderat. Temperatura maximă va fi -1…0 grade.

Și în regiunile intercarpatice, vremea se va încălzi. Se vor înregistra 1-2 grade în Transilvania și Maramureș, 5 grade la Timișoara, Arad și Oradea și chiar 7-8 grade în zonele de deal. În special în sudul Banatului, vântul va prezenta intensificări.

În sudul țării, vremea va fi în general frumoasă și mai caldă decât în această săptămână. Maximele vor ajunge la 0 grade la Drobeta, Giurgiu și Ploiești, -1 grad la Craiova și 3 la Râmnicu Vîlcea și Târgoviște. Spre seară se înnorează în Oltenia iar local vor fi precipitații mixte.

Temperaturile din Dobrogea vor ajunge la 2 grade Celsius în Tulcea și la 5 în Constanța. Vântul va prezenta intensificări în zona litorală.

În Moldova cerul va fi mai mult noros, iar spre seară, în partea de nord a regiunii se vor înregistra precipitații mixte. Maximele vor fi negative, în general între -4 și 0 grade.

Vremea sâmbătă, 14 ianuarie

Valorile din termometre vor continua să crească și sâmbătă, apropiindu-se de mediile climatologice ale țării, din această perioadă. Temperaturile vor urca până la 7-8 grade în Dobrogea. În regiunile intracarpatice, cerul va fi mai mult noros.  Pe arii relativ extinse vor fi precipitaţii predominant sub formă de ninsoare şi lapoviţă, în general slabe cantitativ.

Precipitații slabe, mixte, se vor înregistra local în Oltenia și pe arii restrânse în restul țării. Local în sud-vestul, centrul și nord-estul ţării și izolat în rest, se va produce polei. La munte va ninge viscolit.

În București, termometrele vor înregistra valori de -6…-4 grade dimineață și în jur de 3 grade la amiază. Cerul va avea înnorări şi trecător vor fi condiţii de precipitaţii slabe mixte şi de polei.

Vremea duminică, 15 ianuarie

Duminică, vremea se răcește. Maximele se vor încadra între -4 grade la Miercurea Ciuc şi 3-4 grade în sud-est. În nordul, vestul și nord-vestul țării vor fi înnorări și trecător va ninge slab. Cerul va fi variabil în restul teritoriului iar vântul va sufla slab și moderat.

Vremea se va răci și în Capitală: -7…-5 grade dimineața și -1…0 grade la amiază. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vremea

To Top