Connect with us
În săptămâna 9-15 ianuarie, vremea se va menține geroasă în toată țara. Temperaturile vor scădea chiar până la -29 de grade

Vremea

Prognoza meteo 9-15 ianuarie 2017. Cum va fi vremea săptămâna viitoare

Săptămâna viitoare, vremea se va menține deosebit de geroasă, temperaturile scăzând chiar și până la -29 de grade.

Vremea luni, 9 ianuarie

ÎN ȚARĂ: Vremea se menține geroasă în cea mai mare parte a țării. Temperaturile maxime se vor încadra între -16 și -6 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -26…-10 grade. În estul Transilvaniei, se vor atinge chiar și -29 de grade Celsius.

Se vor înregistra ninsori slabe, locale în jumătatea de nord a Moldovei, în Banat și Oltenia. În celelalte regiuni, se vor înregistra ninsori doar izolat și trecător. Cerul va fi variabil, cu înnorări mai persistente în nord-est, iar în cursul zilei şi în sud-vest.

Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în Banat, Crișana, Moldova și în regiunile de munte. În timpul nopții, se va semnala ceață, asociată cu depuneri de chiciură.

BUCUREȘTI:  În Capitală, vremea se va menține geroasă pe tot parcursul zilei. Valorile maxime înregistrate în termometre se situează în jurul a -11 grade. Minima va fi de -18…-19 grade. În zone preorășenească, temperaturile pot scădea până în jurul valorii de -23 de grade.

Vremea marți, 10 ianuarie

ÎN ȚARĂ: Vremea continuă să fie geroasă dimineaţa şi noaptea, iar în centru, sud şi est, local și ziua. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între -14 și -6 grade. În zonele depresionare din nord-vest şi centrale, valorile minime vor fi cuprinse între -25…-22. Pe litoral, temperaturile se vor situa în jurul a -4 grade Celsius.

În cursul zilei cerul va fi variabil în cea mai mare parte a ţării. Izolat, va ninge slab în nord-est şi în extremitatea de sud a teritoriului.

Spre seară şi noaptea, nebulozitatea se va accentua şi va cuprinde treptat majoritatea regiunilor. Ninsorile se vor extinde în jumătatea de sud-est şi local se va depune strat nou şi consistent de zăpadă.

Spre sfârșitul nopții, pe litoral, precipitațiile vor fi mixte și se va produce polei. Vântul va sufla slab și moderat. În cursul nopţii, în Dobrogea, Bărăgan şi sudul Moldovei, vântul se va intensifica şi temporar va viscoli şi spulbera zăpada.

BUCUREȘTI:  Vremea va fi în continuare geroasă. Cerul va fi variabil în prima parte a zilei, apoi se va înnora treptat. Noaptea va ninge şi vântul va deveni în general moderat.

Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de -10 grade, iar minima va fi de -12…-11 grade.

Vremea miercuri, 11 ianuarie

ÎN ȚARĂ: Vremea se menține rece, deși valorile înregistrate vor fi mai ridicate decât în zilele precedente. Dimineața și noaptea va fi ger în cea mai mare parte a țării. Temperaturile maxime se vor încadra între -9 și 0 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -18 și-6 grade. Cerul va fi mai mult noros.

Pe timpul zilei va continua să ningă în jumătatea de sud-est a teritoriului. În Dobrogea, sudul şi centrul Moldovei şi local în Muntenia, precum şi în Carpaţii de Curbură, va fi viscol. rafalele de vânt vor depăși 55…65 km/h.

Pe litoral, precipitațiile vor fi sub formă de lapoviță și ploaie și vor fi condiții de polei. În restul teritoriului, se vor înregistra izolat condiții de ninsoare slabă. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări pe crestele montane în special în cursul nopţii. În zonele joase vor fi condiţii de ceaţă asociată cu depunere de chiciură.

BUCUREȘTI: Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de -6 grade, iar cea minimă va fi de -14…-12 grade

Vremea joi, 12 ianuarie

ÎN ȚARĂ: Valorile din termometre vor continua să crească. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între -6 și 3 grade, iar cele minime între -11 și 0 grade. Spre seară și noaptea, în interiorul arcului carpatic și la munte vor fi înnorări și ninsori. În Banat precipitațiile vor fi și sub formă de lapoviță și ploaie, determinând formarea de polei.

În restul teritoriului, cerul va fi temporar noros. Izolat, se vor înregistra ninsori slabe.  Vântul va sufla moderat cu unele intensificări în Câmpia Română, Delta Dunării și Câmpia de Vest.

La munte, în special pe creste, vântul va sufla tare și va viscoli zăpada.

BUCUREȘTI: Vântul va sufla moderat iar cerul va fi variabil. Temperaturile maxime se vor situa în jurul valorii de -2 grade, iar minimele vor fi de -8…-7 grade.

Vremea vineri, 13 ianuarie; sâmbătă, 14 ianuarie; duminică, 15 ianuarie

ÎN ȚARĂ:  În primele două zile din interval temperaturile vor începe să crească, însă va urma o ușoară scădere. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi ridicată, îndeosebi în prima parte a intervalului.

BUCUREȘTI: Temperaturile vor avea valori mai ridicate decât în zilele precedente iar șansele de precipitații vor fi mai ridicate la mijlocul intervalului.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vremea

To Top