Connect with us
Prognoza meteo: Cum va fi vremea în minivacanța de 1 Iunie

Știri

Prognoza meteo: Cum va fi vremea în minivacanța de 1 Iunie

Vremea se va menţine caldă şi va fi predominant frumoasă. Cerul va fi variabil şi doar izolat, mai ales în zona Carpaţilor Meridionali şi a Munţilor Apuseni, potrivit ANM.

Miercuri în țară, vântul va sufla slab până la moderat, cu uşoare intensificări în sudul Banatului şi în Dobrogea. Temperaturile maxime se vor încadra între 22 şi 31 de grade, iar cele minime între 10 şi 20 de grade.

Ceva mai puțíne grade se vor înregistra în estul Transilvaniei spre 4 grade. În București, vremea va fi frumoasă şi caldă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 30…31 de grade, iar cea minimă de 13…15 grade.

Chiar înainte de minivacanța de 1 iunie vremea va deveni și mai călduroasă. Temperaturile maxime se vor situa între 25 şi 33 de grade, cu cele mai ridicate valori în Muntenia şi Moldova. Cele minime vor fi cuprinse între 6 grade în estul Transilvaniei şi 20 de grade în Dealurile de Vest şi pe litoral.

În Capitală, cerul va fi variabil, cu înnorări mai accentuate după-amiaza şi seara în zonele montane, unde pe arii restrânse vor fi ploi de scurtă durată, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului.

Prognoza meteo pentru minivacanța de 1 iunie

Așa cum era firesc, lumea se întreabă acum cum va fi vremea, pentru a putea planifica diferite activități de timp liber.

Potrivit meteorologilor, temperatura medie lunară a aerului va fi apropiată de norma climatologică de 18,3 grade Celsius în cea mai mare parte țării.

Vom avea medii ceva mai ridicate în sud, sud-est și vest de aproximativ 20 de grade, dar local acestea vor ajunge și la 22 de grade Celsius.

În nordul și centrul țării vor fi temperaturi de 14 – 16 grade Celsius.

Precipitațiile vor fi normale, specifice perioadei în nordul și centrul țării și vor fi sub norma climatologică normală, dar deficitare în restul țării.

Citește și Cum va fi vremea până la sfârșitul lunii mai. Când vin furtunile

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top