Connect with us
Prognoza meteo pentru 6, 7 și 8 ianuarie. Gerul va cuprinde întreaga ţară. În Transilvania, temperatura va scădea până la -25 de grade

Vremea

Prognoza meteo pentru 6, 7 și 8 ianuarie: Ger și cod portocaliu de viscol

Prognoza meteo pentru 6, 7 și 8 ianuarie. Vremea în următoarele zile va fi rece, geroasă în regiunile vestice, nordice și centrale. În depresiunile din Transilvania, temperaturile vor scădea până la -25  de grade.

COD PORTOCALIU de VISCOL în sudul țării. 11 județe din sudul Moldovei, Dobrogea și estul Munteniei sunt sub avertizare. Rafalele de vânt vor atinge 70…85 km/h, reducând vizibilitatea sub 50 m şi local troienind zăpada. Stratul de zăpadă va fi consistent la 15-20 de centimetri. Averizarea este valabilă vineri, 6 ianuarie, între orele 2.00 – 18.00.

COD GALBEN de NINSOARE. Aria ninsorilor se va extinde treptat dinspre Lunca Dunării și va cuprinde sudul, centrul și estul țării. În Oltenia, Muntenia, Dobrogea, sudul şi centrul Moldovei, precum şi în zona Carpaţilor de Curbură, local ninsorile vor fi însemnate cantitativ și se va depune strat de zăpadă consistent.

      Va fi viscol în Dobrogea, în cea mai mare parte a Munteniei şi în jumătatea sudică a Moldovei unde vântul va avea intensificări cu viteze de 50…70 km/h. În Carpaţii de Curbură şi zona înaltă din Carpații Meridionali rafalele vor depăşi 80…90 km/h, iar zăpada va fi spulberată și troienită. La începutul intervalului pe litoral vor fi precipitaţii mixte şi se va depune polei.

Averizarea este valabilă de joi, de la ora 22.00 până vineri, 6 ianuarie, ora 20.00.

Vremea vineri, 6 Ianuarie

Vremea se va răci accentuat, în toată țara. În vest, centru și nord, vremea va fi geroasă. Cerul va înnorat, iar în cursul zilei temporar va ninge pe arii relativ extinse în regiunile extracarpatice, local în Transilvania şi Maramureş şi izolat în celelalte zone.

Ninsorile vor fi local mai însemnate cantitativ, în Dobrogea, Moldova și Muntenia. Vântul va susține intensificări semnificative, viscolind și spulberând zăpada. Vizibilitatea va scădea semnificativ.

În cursul nopţii, aria ninsorilor va fi în restrângere, acestea devenind slabe cantitativ. Vântul va slăbi în intensitate, dar va avea intensificări în regiunile estice.  Intensificări mai reduse ale vântului se vor semnala şi în vestul şi sud-vestul teritoriului.  În Oltenia, pe arii restrânse, zăpada va fi spulberată.

Dimineaţa, cerul va deveni variabil în partea de vest a teritoriului. Se vor înregistra condiții de ceață și chiciură. Temperaturile se vor încadra între -14 grade în centrul țării și 0 grade pe litoral.

Vremea în București

Vremea va fi deosebit de rece, geroasă noaptea. Cerul va fi noros, iar temporar va ninge. Vântul va continua să prezinte intensificări în cursul zilei, viscolind şi spulberând zăpada. Spre seară vântul va slăbi semnificativ în intensitate. Pe parcursul nopţii va ninge slab. Temperatura maximă va fi de -5…-3 grade.

Vremea sâmbătă, 7 ianuarie

Vremea va fi geroasă în cea mai mare parte a țării, pe tot parcursul zilei. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -17 grade în depresiunile Carpaților Orientali și -7 grade în nordul Olteniei.

În jumătatea de nord-est a teritoriului și la munte, cerul va fi variabil, cu înnorări și local ninsori slabe. Vântul va continua să prezinte intensificări, în Moldova, Dobrogea, estul Bărăganului și în zona montană înaltă. Izolat, mai ales noaptea, în zonele joase vor fi condiții de ceată, asociată cu depunere de chiciură.

Vremea în București

Vremea se va menține geroasă, atât ziua cât și noaptea. În cursul zilei, cerul va avea înnorări, când este posibil să ningă. Temperatura maximă va fi de -12…-11 grade.

Vremea duminică, 8 ianuarie

Vremea se va menține geroasă noaptea în toată țara, iar în cursul zilei, îndeosebi în centru și sud-est. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -25 grade în estul Transilvaniei și -4 grade în Banat și Oltenia.

Vântul va avea intensificări la munte, mai ales în zona înaltă, dar și în Moldova și pe litoral.  Izolat, dimineața și noaptea, în zonele joase vor fi condiții de ceață, asociată cu depunere de chiciură.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vremea

To Top