Connect with us
Prognoza meteo pentru perioada 23 - 29 aprilie. Vremea se schimbă radical

Știri

Prognoza meteo pentru perioada 23 – 29 aprilie. Vremea se schimbă radical

Vremea săptămâna 23 – 29 aprilie 2018. Progonoza meteo pentru săptămâna viitoare vine cu abateri termice foarte mari. Meteorologii de la ANM au dat prognoza meteo pentru ultima saptamana din luna aprilie. Va fi soare, dar nici ploile torențiale însoțite de descărcări electrice nu vor lipsi, informează ANM.

Cum va fi vremea 23 – 29 aprilie 2018

Ultimele zile ale lunii aprilie vor continua în notă începută încă de la final de martie, respectiv cu o vreme deosebit de caldă, specifică mai degrabă începutului lunii iunie. Abaterile termice vor fi foarte mari în toată țara, iar în multe zone această luna aprilie va fi cea mai caldă din istoria măsurătorilor meteorologice.

Citește și: Cum va fi vremea în săptămâna 23 – 29 aprilie 2018

Vremea săptămâna 23 – 29 aprilie 2018. O arie de presiune scăzută situată în vestul Europei va advecta aproape încontinuu un aer tropical dinspre nordul Africii pe partea anterioară a să, iar odată cu temperaturile ridicate datorate fronturilor calde succesive instabilitatea atmosferica va fi destul de accentuată și vor face apariția și aversele de ploaie însoțite de descărcări electrice îndeosebi în regiunile intracarpatice ale țării, unde pe întreg parcursul intervalului se vor acumula cantități ceva mai importante de apa. În tot acest timp, în sud și est cerul se va menține variabil spre mai mult senin, iar aversele se vor produce doar în mod izolat.

Cum va fi vremea luni, 23 aprilie

Vremea săptămâna 23 – 29 aprilie 2018. Luni vremea va fi caldă în toată țara, cu un cer variabil, mai mult senin în regiunile extracarpatice. În vestul și în centrul țării îndeosebi în cursul după-amiezii local se vor semnala averse de ploaie însoțite de descărcări electrice, iar la munte se vor acumula până la 10-15 mm. Vântul va suflă slab aproape peste tot, cel mult slab până la moderat în Transilvania. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 20 și 25 de grade în Transilvania și Maramureș, 22-27 de grade în Banat și Crișana, 24-29 de grade în Oltenia, 22-27 de grade în Muntenia și 20-25 de grade în Dobrogea și Moldova, cu cele mai scăzute valori așteptate a se înregistra pe litoral, că urmare a brizei Mării Negre – apa mării fiind încă rece în această perioadă.

Prognoza meteo pentru marți, 24 aprilie

Va ploua în averse pe arii extinse în Transilvania, Maramureș, Banat și Crișana, în timp ce în sud și est acestea se vor semnala doar în mod local, însă intensitatea fenomenelor va fi mai ridicată datorită temperaturilor de până la 30 de grade din sud și sud-est. Descărcările electrice vor fi frecvențe iar izolat va cădea și grindină de dimensiuni mici, conform prognozei Vremea.ro. Vântul va suflă moderat în cea mai mare parte a țării, cu unele intensificări trecătoare la tare în nordul Moldovei. Temperaturile maxime se vor situa în general între 18 și 23 de grade în Transilvania și Maramureș (cu cele mai scăzute valori așteptate în depresiunile din estul Transilvaniei), 20-25 de grade în Banat și Crișana, 25-30 de grade în Oltenia și Muntenia și 21-26 de grade în Dobrogea și Moldova.

Vremea de miercuri, 25 aprilie

Vremea se va ameliora că aspect, unele averse trecătoare de ploaie urmând să își mai facă apariția doar cu totul izolat în Maramureș. Vântul va suflă moderat în Crișana și în nordul Moldovei și mai mult slab în restul teritoriului. Temperaturile maxime vor fi încadrate în general între 19 și 24 de grade în Transilvania și Maramureș și 23-28 de grade în restul țării, cu valori ușor mai scăzute așteptate a se înregistra doar în zonă litorala.

Prognoza meteo pentru joim 25 aprilie

Vremea săptămâna 23 – 29 aprilie 2018.  Vremea va fi frumoasă și deosebit de caldă în aproape toată țara. Doar spre seară în sud-vest instabilitatea atmosferica se va accentuă ușor și izolat vor cădea unele averse slabe de ploaie însoțite de descărcări electrice. Vântul va suflă slab în aproape toată țara, cel mult slab până la moderat în zonele sud-estice. Maximele termice vor urcă la prânz până spre 25-30 de grade în cea mai mare parte din țara, cu cele mai scăzute valori așteptate în depresiunile din estul Transilvaniei și pe litoral, iar cele mai ridicate în Lunca Dunării,

Vremea de vineri, 26 aprilie

Cerul se va menține mai mult senin în estul țării, însă în jumătatea vestică pe arii relativ extinse vor cădea averse de ploaie însoțite de descărcări electrice și izolat de grindină de dimensiuni mici. În Banat (și în special în zonele montane aferente) cantitățile de apa vor fi mai însemnate, de până la 15-20 de mm. Vântul va suflă moderat spre tare în Moldova și în vestul Banatului și slab până la moderat în restul țării. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 22 și 27 de grade la nivelul întregii țări, din nou cu valori ușor mai scăzute așteptate a se înregistra în zonă litorala și în Deltă Dunării.

Prognoza meteo pentru weekendul 27 – 28 aprilie

Vremea se va răci ușor mai ales în zonele intracarpatice ale teritoriului, însă va rămâne în continuare mai caldă comparativ cu normalul climatologic al sfârșitului lunii aprilie. Că o referință, pentru vestul și centrul țării în ultima decadă a lunii aprilie temperaturile maxime ar trebui să fie cuprinse între 16 și 20 de grade, ori acestea vor urcă până spre 24 de grade în sudul Banatului. Cel mai răcoare va fi în depresiunile din estul Transilvaniei și pe litoral, unde maximele nu vor depăși 18-20 de grade Celsius, în timp ce de aerul cel mai cald vor beneficia locuitorii din estul Luncii Dunării, unde temperaturile maxime vor oscila în jurul valorilor de 25-26 de grade Celsius.

Așadar, instabilitatea atmosferica se va extinde treptat către est atât sâmbătă cât și duminică, astfel încât pe lângă vest, centru și nord, aversele de ploaie însoțite de descărcări electrice își vor face apariția local și în zonele extracarpatice. Cantitățile de apa vor fi în general nesemnificative, doar la munte putându-se acumula până la 10-15 mm. Vezi cum va fi vremea de 1 mai.

Adi Ioan este editor senior la Huff.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top