Connect with us
vremea in weekend

Vremea

Vești foarte proaste legate de vremea în weekend. Ciclonul își face simțită prezența în România! Ce zone vor fi cele mai afectate

Vremea în acest weekend se anunță a fi una deloc prielnică, din cauza unui ciclon puternic deosebit de puternic, care își va face simțită prezența în România.

Peste zona de vest a Europei, s-a instalat un anticiclon, ce perturbează indirect vortexul polar, invaziile polare peste centrul, estul şi sud-estul Europei fiind unul dintre rezultatele câmpului de presiune ridicată ce va staţiona deasupra ţărilor occidentale ale continentului. Astfel, masele de aer polar vor intra peste țările Europei centrale și de est, aducând temperaturi deosebit de scăzute și vânt puternic.

Deja ANM a emis o informare meteo valabilă pentru sâmbătă, duminică și ziua de luni, în care avertizează căse vor produce intensificări temporare ale vântului, precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare la munte, disconfort termic.

Din noaptea de vineri spre sâmbătă (27/28 octombrie) și până duminică dimineața (29 octombrie) vântul va avea intensificări temporare în special în sud-vestul și centrul țării, cu viteze cuprinse, în general, între 45 și 55 km/h. La munte, îndeosebi, la altitudini de peste 1600 m, rafalele vor depăși 65…70 km/h, iar pe creste 80…90 km/h. Trecător vor fi și precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare.

Duminică (29 octombrie) și luni (30 octombrie) intensitatea vântului va fi în creștere în toate regiunile, iar la munte va sufla tare. În zona montană va ninge viscolit și se va depune strat de zăpadă consistent.

Valorile termice vor scădea în toată țara, iar intensificările de vânt vor determina amplificarea senzației de rece.

Pe parcursul zilei de luni, local în jumătatea nordică a ţării şi la munte vor mai cădea ploi, dar vor predomina lapoviţele şi ninsorile, inclusiv în zonele mai joase din Maramureş şi Transilvania.

Citește și: Vremea de Sărbători 2017. Se anunță GER năprasnic. Ce se întâmplă în luna decembrie

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vremea

To Top