Connect with us
Vremea 14 mai 2017. Meteorologii anunță asupra faptului că ziua de duminică va fi marcată de furtuni și instabilitate atmosferică.

Vremea

Vremea 14 mai 2017. Averse, grindină și vânt în mai multe localități

Vremea 14 mai 2017. Meteorologii au emis o avertizare cod galben de ploi pentru șase județe din nordul și estul țării. Până duminică seara vor fi ploi și vijelii în aproape toată țara.

17 județe din nordul, estul și vestul țării sunt duminică sub avertizare cod galben de inundații. Râurile vizate sunt: Vișeu, Iza, Tur, Lapus, Somes, Crasna, Barcau, Crisul Negru, Mures, Bega, Bistrita, Suceava, Baseu, Jijia și Barlad.

Potrivit ANM, până astăzi, la ora 21.00, în cea mai mare parte a țării vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată. În plus, vor fi ploi torențiale, descărcări electrice, intensificari ale vântului cu aspect de vijelie și, pe arii restrânse, căderi de grindină.

Se mai pot acumula 20 de litri de apă pe metru pătrat. Vântul se intensifică în sud și est, iar maximele pleacă de la 13 grade în Bucovina și ating 27 de grade în Oltenia.

Cum va fi vremea în următoarele două zile

Luni, vremea va fi bună, cu ploi de scurtă durată în sud-vest, la deal și la munte. Vântul va sufla mai tare în sud-est și la munte.

Citește și: Cod galben de inundații, valabil până duminică

Marți va fi soare și vreme frumoasa, deși mai pot apărea averse pe la munte, trecător și prin centru și sud. Vântul va fi mai activ pe partea vestică a țării.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vremea

To Top