Connect with us
Vremea ANM: Prognoza pe 2 săptămâni. Ce ne așteaptă în prima săptămână din august

Știri

Vremea ANM: Prognoza pe 2 săptămâni. Ce ne așteaptă în prima săptămână din august

Vremea ANM: Meteorologii au emis prognoza meteo pentru următoarele 2 săptămâni. Iată cum va fi vremea în intervalul 23 iulie – 5 august 2018.

Ne așteaptă o perioadă cu o vreme schimbătoare, precipitații frecvente, iar temperaturile se vor apropia de cele normale pentru această perioadă.

Luna august va debuta cu o încălzire ușoară a vremii, dar Administrația Națională de Meteorologie nu a anunțat caniculă.

Prognoza meteo 23 iulie – 5 august 2018 pentru Banat

Valorile termice diurne vor caracteriza o vreme răcoroasă în primele zile ale intervalului de prognoză, când se vor situa, în medie regională, în jurul a 26 de grade.

Ulterior, vremea se va încălzi de la o zi la alta, devenind apropiată de normal din punct de vedere termic în intervalul 29 iulie – 5 august, când se vor înregistra medii ale temperaturilor maxime de 30…31 de grade.

Regimul termic nocturn va fi caracterizat prin valori medii de aproximativ 17 grade în perioada 23 – 27 iulie, apoi acestea vor fi în creștere ușoară, spre 18…19 grade între 28 iulie și 5 august.

Local și temporar va ploua în fiecare zi a intervalului de prognoză, dar mai intense și mai frecvente vor fi aversele din primele două zile.

Prognoza meteo 23 iulie – 5 august 2018 pentru Crişana

Intervalul celor două săptămâni de prognoză va debuta cu vreme răcoroasă, dar temperaturile maxime diurne vor fi în creștere ușoară și treptată, de la aproximativ 26 de grade la început, spre 29 de grade pe 27 și 28 iulie.

Între 29 iulie și 5 august, media regională a maximelor diurne va fi de 30…31 de grade, caracterizînd o vreme apropiată de normal din punct de vedere termic.

Regimul termic nocturn se va concretiza prin minime de temperatură de 16…17 grade în intervalul 23 – 28 iulie, pentru ca apoi, până la finalul celor două săptămâni de prognoză, să se situeze în jurul a 18…19 grade.

Probabilitatea de apariție a ploilor va fi ridicată pe tot parcursul celor două săptămâni, dar aversele vor fi mai importante cantitativ și se vor semnala pe arii mai extinse în jurul datelor de 23, 27 și 28 iulie.

Prognoza meteo 23 iulie – 5 august 2018 pentru Transilvania

În primele două zile ale intervalului de prognoză vremea va fi răcoroasă, cu medii termice regionale diurne de aproximativ 25 de grade. Din 25 iulie, va avea loc o ușoară și treptată încălzire, astfel încât pe 28 și 29 iulie se vor atinge valori medii de 27…28 de grade.

În intervalul 30 iulie – 5 august, când vremea se va apropia de normal din punct de vedere termic, media maximelor va fi de 29 de grade.

Temperaturile nocturne vor fi mai coborâte la începutul intervalului de prognoză, când se vor înregistra, în medie, 14…15 grade, apoi vor marca o creștere, iar între 27 iulie și 5 august vor fi minime termice de 16…17 grade, apropiate de normele perioadei.

Pe tot parcursul celor două săptămâni ale intervalului de prognoză vor fi perioade în care se vor semnala ploi, mai ales averse, dar acestea vor fi mai importante cantitativ în jurul datei de 24 iulie.

Prognoza meteo 23 iulie – 5 august 2018 pentru Maramureş

Temperaturile maxime diurne vor fi mai scăzute decât normele perioadei la începutul primei săptămâni de prognoză, când se vor consemna medii regionale de 26…27 de grade.

Apoi vremea se va încălzi, iar între 25 și 28 iulie vor fi maxime termice de 28…29 de grade, iar în intervalul 29 iulie – 5 august se vor înregistra, în medie, 31 de grade.

Potrivit ANM, temperaturile minime nocturne se vor caracteriza prin valori, în medie regională, de aproximativ 15…16 grade la începutul primei săptămâni, apoi vor crește ușor și se vor menține în jurul a 17 grade până la sfârșitul intervalului de prognoză.

Probabilitatea de apariție a ploilor va fi ridicată în fiecare zi, dar acestea vor fi mai frecvente și mai importante cantitativ în jurul datelor de 24 și 28 iulie.

Prognoza meteo 23 iulie – 5 august 2018 pentru Moldova

În prima săptămână a intervalului de prognoză media regională a temperaturilor maxime se va situa între 26 și 28 de grade, caracterizînd o vreme relativ răcoroasă pentru această perioadă. Apoi regimul termic diurn va marca o ușoară creștere, iar între 30 iulie și 5 august se vor înregistra 30…31 de grade, în medie, valori apropiate de normele perioadei.

Temperaturile minime vor fi de aproximativ 17 grade între 23 și 26 iulie, apoi vor crește ușor, spre 18…19 grade, valori medii în jurul cărora se vor menține până la finalul celei de a doua săptămâni.

Instabilitatea atmosferică se va manifesta pe tot parcursul intervalului de prognoză, însă ploi mai importante cantitativ și pe arii mai extinse se vor semnala cu precădere între 24 și 28 iulie.

Vremea ANM – Prognoza pentru 23 iulie – 5 august 2018 pentru Dobrogea

La începutul intervalului, media regională a maximelor diurne se va situa în jurul a 26 de grade, caracterizând o vreme răcoroasă.

Apoi, regimul termic diurn va marca o creștere treptată; la sfârșitul primei săptămâni, media maximelor, de 28…29 de grade, va fi normală pentru această perioadă, iar în ultimele zile ale intervalului se vor înregistra medii în jurul a 30 de grade.

Mediile regionale ale valorilor nocturne vor avea ușoare variații, pe parcursul celor două săptămâni, între 19 și 21 de grade.

În prima săptămână, mai ales în intervalul 23-26 iulie, instabilitate atmosferică va fi temporar accentuată și se vor semnala ploi mai însemnate cantitativ. Ulterior, probabilitatea de apariție a ploilor va fi în scădere.

Vremea ANM: Meteo 23 iulie – 5 august 2018 pentru Muntenia

În prima săptămână vremea va fi răcoroasă, deși media regională a temperaturilor maxime va fi în creștere de la 27 la 29 de grade.

În a doua jumătate a intervalului, procesul de încălzire a vremii va continua până la medii ale valorilor maxime diurne de 30…31 de grade.

Media temperaturilor minime va avea ușoare variații, pe tot parcursul intervalului, între 17 și 19 grade.

În prima săptămână, temporar va ploua și se vor cumula cantități de apă mai însemnate. Probabilitatea de ploaie se va menține și în restul intervalului, dar la cote mai reduse.

Prognoza meteo 23 iulie – 5 august 2018 pentru Oltenia

În prima jumătate a intervalului, valorile termice diurne se vor situa sub normele perioadei, deși media regională va fi în creștere de la 27 la 29 de grade.

În a doua săptămână, vremea va continua să se încălzească și se vor înregistra medii ale valorilor maxime de 30…31 de grade.

Minimele termice vor avea variații ușoare pe parcursul celor două săptămâni, iar media regională va fi de 17…19 grade.

În prima săptămână, temporar va ploua, iar cantitățile de apă cumulate vor fi mai însemnate.

Probabilitatea de ploaie se va menține ridicată și în a doua parte a intervalului.

Prognoza meteo 23 iulie – 5 august 2018 la munte

În prima săptămână, regimul termic diurn va marca o ușoară creștere, de la valori medii în jurul a 17 grade, la 19…20 de grade. Ulterior, variațiile temperaturilor diurne vor fi nesemnificative, media acestora menținându-se în jurul a 20 de grade.

Temperaturile minime vor avea ușoare variații pe tot parcursul intervalului, iar media acestora va fi de 11…13 grade.

Temporar va ploua pe aproape tot parcursul intervalului și se vor cumula cantități de apă mai însemnate, îndeosebi în prima săptămână.

Citește și: Prognoza meteo ANM pentru săptămâna 23 – 29 iulie. Se anunță vreme instabilă

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top