Connect with us
Vremea de Sfânta Maria: Avertisment meteo pentru minivacanță

Știri

Vremea de Sfânta Maria: Avertisment meteo pentru minivacanță

Vremea de Sfânta Maria va fi, în general foarte caldă, însă o informare meteo de instabilitate atmosferică este în vigoare în minivacanța de 5 zile, oferită de Guvern pentru bugetari, anunță ANM.

„Pentru zilele următoare, care cuprind această minivacanţă, manifestări de instabilitate vor fi cu pondere mai mare pe zonele montane şi sub-montane, dar şi în partea de nord şi nord-est a ţării şi doar cu totul izolat în rest.

Trebuie menţionat faptul că astfel de manifestări vor fi prezente doar după-amiaza şi spre seară, nu pe areale foarte extinse şi nu atât cât să strice o zi întreagă, chiar şi celor care s-ar afla în zonele respective.

Deci, pentru zona montană are putea apărea după-amiază câte o aversă de ploaie, de jumătate de oră, cel mult o oră, dar care nu va strica un interval de 24 de ore.

Nu vorbim despre acea ploaie de toamnă care ţine de dimineaţa până a doua zi dimineaţă. Rămânem pe un fond de vreme foarte, foarte caldă, chiar caniculară, izolat în zonele de câmpie”, a menţionat Oana Păduraru, meteorolog ANM, pentru Agerpres.

Cum va fi vremea la mare și în București

Potrivit specialistului ANM, pe Litoral vremea va fi călduroasă, cu valori termice ridicate chiar şi pe timpul nopţilor.

„Cei care merg pe Litoral vor avea parte de o vreme frumoasă, călduroasă, cu maxime de 29 – 30 de grade, chiar 31 de grade Celsius, spre sfârşitul săptămânii.

Temperatura minimă din cursul nopţilor va fi, de asemenea, foarte ridicată, de 22 – 23 de grade. Apa mării va avea o temperatură de 25-26 de grade. Pentru cei care se îndreaptă spre Litoral, veştile sunt foarte bune, dar nu sunt rele nici pentru cei care aleg zonele montane”, a spus meteorologul ANM.

Pentru zona Bucureştiului, meteorologii prognozează o vreme extrem de caldă, ce va crea un disconfort termic mai ales atunci când se vor înregistra 34 de grade Celsius.

„Pentru cei care rămân în Bucureşti, veştile sunt la fel de bune. Vremea va fi frumoasă, mai neplăcut ar fi aspectul termic, pentru că va fi foarte cald.

În orele amiezelor, disconfortul termic va fi destul de accentuat. Valorile termice vor fi în jurul a 34 de grade Celsius, pe timpul zilei, şi de 17 – 19 grade, pe durata nopţilor”, a menţionat Oana Păduraru.

Vremea de Sfânta Maria: Avertizare meteo a ANM

Pe de altă parte, Păduraru a făcut referire şi la informarea meteo de vremea instabilă, emisă marţi de ANM.

„Pe parcursul zilei de astăzi, mai exact la orele prânzului, Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o informare meteo valabilă de astăzi, de la ora 18:00 şi până vineri, la ora 22:00, pentru intervale cu manifestări de instabilitate atmosferică accentuată.

Ţin să menţionez că zonele mai afectate ar fi, într-o primă fază, cele vestice, nord-vestice, dar doar pe parcursul zilei de marţi, 14 august, şi pe timpul nopţii de marţi spre miercuri.

Totodată, zonele montane şi sub-montane vor mai avea parte de instabilitate atmosferică şi mă refer aici la Munţii Apuseni şi masivele nordice ale Carpaţilor Orientali. Ne aşteptăm la intensificări ale vântului, posibil chiar vijelii, descărcări electrice, averse ce pot avea şi caracter torenţial, precum şi posibil căderi de grindină”, a punctat specialistul.

Citește și: Val de aer tropical în România. Cum va fi vremea până la finalul săptămânii

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top