Connect with us
Experiente unice pe care nu ai voie sa le ratezi

Știri

FOTO. 10 experiente unice pe care nu trebuie sa le ratezi

Nu trebuie sa ratezi niciun festival din aceasta lista. Iata de ce!

Se spune ca nu traiesti decat o data, asa ca trebuie sa te bucuri de fiecare moment din plin. Trebuie sa intelegem ca viata se hraneste cu pasiune si entuziasm, iar lista de mai jos reflecta locatii care abunda de energie, vitalitate, tinerete si bucurie in care trebuie sa ajungem macar o data in viata!

In cele ce urmeaza se afla imagini unice cu locuri fabuloase, de unde oricine merge va ramine cu amintiri de neuitat:

  1. Oktoberfest din Munchen (Germania)

Oktoberfest reprezinta cel mai cunoscut Festival al Berii de pe mapamond. Anual, mai mult de 6 milioane de turisti ajung la Munchen doar pentru Oktoberfest. Cu toate acestea, cei care ajung la acest festival nu sunt ispititi doar de cantitatile industriale de bere. Un aspect foarte important al Festivalului Oktoberfest il reprezinta posibilitatea de a sta la aceeasi masa cu localnicii, a schimba impresii si a canta cantece traditional bavareze.

Oktoberfest

  1. Festivalul de la Edinburgh (Scotia)

Festivalul din Edinburgh, Scotia, are drept obiectiv descoperirea comediantilor care isi pot dezvolta cariere impresionante. In plus, o multime de vedete din Marea Britanie s-au lansat prin intermediul acestui festival. Daca te decizi sa vizitezi Scotia, Vei fi primit cu ospitalitate de localnici, mari iubitori de umor fin si bauturi alcoolice, de altfel doua dintre caracteristicile de baza ale festivalului.

Festivalul de la Edinburgh

  1. Carnavalul de la Rio de Janeiro (Brazilia)

Renumitul Carnaval de la Rio este sinonim cu Brazilia. Spui Brazilia, te gandesti automat la Carnaval. Cu toate ca in ultima perioada au aparut show-uri asemanatoare in intreaga tara, Carnavalul de la Rio a ramas cel mai mare si mai spectaculos. Extravaganta, culorile uimitoare, dar si energia ii fac pe toti vizitatorii sa se implice activ in acest carnaval.

Carnavalul de la Rio

  1. Revelionul in Portul Sydney (Australia)

Se spune ca cel mai bun loc in care trebuie sa vezi focurile de artificii de Anul Nou este podul din portul Sydney, unde are loc un spectacol devenit la fel de renumit precum cladirea Operei. Personalitatea plina de energetie a australienilor, dar si clima placuta va vor oferi ocazia de a lua parte la cea mai tare petrecere de Anul Nou.

Anul nou de la Podul Sidney

  1. Festivalul Namolului din Boryeong (Coreea de Sud)

Acest eveniment ciudat, Festivalul Namolului, are loc pe plaja Daecheon din Boryeong (Coreea de Sud) si permite tuturor, chiar si celor mai varstnici, sa redescopere copilul din ei. Toti vizitatorii sunt incurajati sa participe, sa se “namoleasca” cat mai mult. In plus, exista si concursuri de sculptat, pictat si chiar de frumusete.

Festivalul Noroiului

  1. Petrecerea “Lunii Pline” din Koh Phangan (Thailanda)

Plaja Haad-Rin din Koh Phangan (Thailanda) este denumita de cunoscatori drept cea mai petrecareata zona din Thailanda. Aici se da cate o petrecere-gigant de fiecare data cand pe cer se afla luna plina. Fenomenul a ajuns sa atraga intre 8.000 si 30.000 de vizitatori la fiecare petrecere. In plus, traditia spune ca la baza se afla o petrecere data de un thailandez la despartirea de un prieten australian.

Festivalul Lunii Pline

  1. Sarbatoarea “Anului Nou Chinezesc” in Hong Kong

“Anul Nou Chinezesc” se petrece cu mare fast in Hong Kong. Punctul culminant este reprezentat de un uimitor foc de artificii, insa acesta este precedat de o multime de spectacole care au loc in mijlocul strazii si de la care nu pot lipsi celebrii “dragoni-dansatori”.

Anul nou Chinezesc

  1. Festivalul Luminii din Amritsar (Punjab, India)

Festivalul Luminii din India reprezinta intrarea in Noul An Hindus. Festivalul dureaza cinci zile, timp in care este sarbatorita victoria “binelui” asupra “raului”, respectiv victoria “luminii” asupra “intunericului”. Fiecare din cele cinci zile are o insemnatate aparte dar si o tema. Mai mult, in a treia zi se aprind cat mai multe lumini si se desfasoara un foc de artificii uluitor.

Festivalul Luminii din Amritsar

  1. Festivalul “Arzatorului” din Nevada (SUA)

Cu ocazia acestui festival american, care tine sapte zile, localnicii lasa in urma trecutul, sarbatoresc creativitatea si, nu in ultimul rand, ii primesc cu bratele deschise pe nou-veniti. O aventura de neuitat care nu trebuie ratata.

Festivalul Arzatorului

  1. Cursa cu tauri din Pamplona (Spania)

Cunoscut drept Festivalul San Fermin, cursele cu tauri isi au originile undeva in secolul 13, iar acum sunt zeci de mii de oameni care ajung in Spania cu scopul de a alerga in fata taurilor.

Initial, aceasta actiune se folosea pentru a aduce mai repede vitele la targ, dar ea s-a transformat rapid intr-o competitie semi-sportiva. Cursele cu tauri se incheie in permanenta cu celebrele coride.

Coride Spania

Sursa foto  Shutterstock

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top