Connect with us
lamailor

Știri

10 utilizări surprinzătoare ale lămâilor

10 utilizări surprinzătoare ale lămâilor:

1. Prepară un deodorant de casă. Dacă te-ai săturat să dai o grămadă de bani pe produsele din comerț, pline de chimicale și care îți pătează țesătura hainelor, află că poți folosi zeama de lămâie pe post de antitranspirant. Tot ce trebuie să faci este să pui puțin suc din acest citric la subraț și te vei convinge că este cea mai bună variantă de a scăpa de mirosul neplăcut de transpirație.

2. Previne lipirea boabelor de orez. Atunci când vrei să faci o mâncare pe bază de orez și nu mai vrei ca acesta să se lipească de cratiță, adaugă în preparatul tău și o lingură de zeamă de lămâie.

3. Scapă de petele de transpirație. Unele țesături au de suferit de pe urma transpirației, dar poți scăpa repede de această problemă cu un amestec de 50% lămâie și 50% apă, cu care să freci zonele pătate. Lasă hainele la uscat și vei vedea cum urmele dispar.

4. Albește unghiile. În cazul în care unghiile au început să ți se îngălbenească, prepară un amestec dintre sucul de la o lămâie și o ceașcă de apă. Înmoaie apoi unghiile preț de câteva minute și clătește, pentru a vedea cum acestea se albesc.

5. Scapă de mucegaiul de pe haine. O pastă formată din suc de lămâie și sare, aplicată pe mucegaiul de pe țesături, te poate scuti de cheltuieli în plus pentru haine noi.

6. Curăță bijuteriile. Până și podoabele pot avea de câștigat de pe urma acestor citrice. Sucul de lămâie și apă, în proporții egale, alcătuiesc un amestec ideal pentru a curăța bijuteriile și a le igieniza.

7. Curăță alimentele. După cum știi, fructele și legumele trebuie spălate bine înainte de a le mânca, dar le poți curăța la fel de bine cu puțin suc de lămâie.

8. Curăță hainele în lipsa înălbitorului. Clorul nu este tocmai o soluie optimă pentru albirea hainelor, doar că oamenii nu știu că pot avea același rezultat cu ajutorul unui amestec format din o jumătate de ceașcă de suc de lămâie, turnată peste apa în care îți spală hainele.

9. Reduce consumul de sare. Știai că papilele gustative au aceeași senzație la acreală și sărat? Asta înseamnă că, dacă vrei să combați retenția de apă, cauzată de multe ori de sodiul în exces din organism, poți face asta consumând mai multă zeamă de lămâie.

10. Este un bun conservant. Guacamole, pesto verzi, sau alte mâncăruri pot fi menținute proaspete cu puțin suc de lămâie. În plus, zeama acestui citric ajută și la prevenirea oxidării merelor, cartofilor, sau a conopidei.

CONTACT REDACTIE Email: cc@smartactivity.ro Telefon: +4021 795 88 02 Dacă ai surprins o știre, scrie-ne pe adresa redactie@huff.ro, unde ne poți trimite imagini foto sau video. Publisher Adrian Vrauko Email: adrian@teotrandafir.com Consultant Anamaria Lembrău, email: anamaria@teotrandafir.com Redactori CATALIN NAE, email: catalin@teotrandafir.com CRISTINA BOSIOC,email: cristina@teotrandafir.com DANIEL ȘUTA, email: daniel@teotrandafir.com Publicitate email: sales@smartactivity.ro Departament VIDEO Producator general – Raluca Oprea email: raluca.oprea@teotrandafir.com Programator Bogdan Iacob / Telefon: 0217958802 Departament Juridic / Legal Cabinet de avocat ROBERT CIUREA email: office@avciurea.ro Director General Adrian Vrauko email: adrian@teotrandafir.com Huff.ro este administrat și deținut de SMART ACTIVITY SRL Date despre companie Adresa de corespondenta: Calea Calarașilor, numarul 173, București, Sector 3 COD FISCAL: RO34042388 CIF: J40/1060/2015 Huff.ro este un site de știri care folosește fluxurile agențiilor de presă: Mediafax, Agerpres, dar și surse proprii.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top