Connect with us
Un experiment inedit. A infipt un cui si o moneda intr-o lamaie si a obtinut o baterie. Iata ce s-a petrecut!

Știri

A infipt un cui si o moneda intr-o lamaie. Ce a urmat te va uimi!

Lamaile sunt folosite, in general, pentru limonada sau pentru a da un plus de gust ceaiului sau unor bauturi alcoolice. Insa, foarte putina lume stie ca o lamaie are o utilizare inedita.

O lamaie poate fi folosita ca baterie! Experimentul urmator te va lamuri cum acest fruct din categoria citricelor poate fi un veritabil conductor.

Metoda este una simpla: se introduce un cui zincat intr-o lamaie si o moneda de cupru. Cu ajutorul unui voltmetru, se poate observa ca s-a realizat o baterie cu o anumita tensiune, moneda de cupru fiind captul de +, iar cuiul zincat, cel de – al bateriei.

Conectand un LED simplu la bateria creata se poate observa ca functioneaza. Daca LED-ul nu se aprinde cu o singura „baterie din lamaie” se adauga mai multe.

In realitate, curentul electric nu este generat de lamaie. De fapt, sucul din ea contine acid citric si joaca rolul unui electrolit. Cuiul zincat se oxideaza (isi pierde electronii) la contactul cu acest acid citric, iar electronii ajung pe firul de cupru.

Reactia acidului din acest fruct cu cele doua metale este cea care genereaza electricitatea.

Citeste si: Iată ce poti face din cojile lamailor

Citeste si: Nu s-a spalat pe cap timp de 30 de zile. Iata rezultatul experimentului!

3 Comments

3 Comments

  1. Magdalena

    2016-03-04T22:16:53+02:00 at 22:16

    Ba,nea Gigi…ca bine zice dl Mihalache… daca ‘mneata esti destept…mai invata.i si pe altii…ca.s mai prosti…chiar asa cum zici mata… ce-are daca mai multi”prosti”zic: ”maaaamaaa”! …mai invata si ei ceva. Asta inseamna sa fii om printre oameni :sa dai si la altii! Tu…ce tzii asa strans pumnul? Doar ca sa lovesti? Daca desteptii lovesc…se vor lovi prea mult si ei de prostia celorlalti in care sunt nevoitzi sa traiasca! Deschide pumnul…si daruieste! Face bine la suflet!

  2. romeo mihalache

    2016-03-04T00:26:29+02:00 at 0:26

    ”domnule” Gigi , acest experiment este foarte frumos, interesant, educativ pentru copiii nostri, pentru nepotii nostri …sau chiar pentru arta de ”a supravietui” cand curentul nu functioneaza si ai nevoie de bateriile care lipsesc de la o lanterna… dar , … este clar ca *generatia noastra ” a invatat aceste lucruri la Scoala … dar acest minunat video …NU s-a dat pe internet ** special pentru …. egoisti si nesimtiti ca tine !!

  3. Gigi

    2016-03-03T20:20:41+02:00 at 20:20

    Daca nu era cuiul de zinc si corpul de cupru, nu mai aveati net acum ca sa scrieti rahaturi. Desteptilor. Ce mare descoperire ati facut!!! Voi ati facut fizica la scoala? Nu. Daca faceati stiati acest experiment.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top