Connect with us
A salvat un bebelus in timpul razboiului, iar 20 de ani mai tarziu...

Știri

A salvat un bebelus in timpul razboiului, iar 20 de ani mai tarziu…

Un soldat american a salvat un bebelus in timpul razboiului din Iraq, in anul 1996. 20 de ani mai tarziu a avut sansa sa il reintalneasca pentru prima oara de la fericita intamplare.

Greg Peppin a avut sansa sa schimbe pentru totdeauna viata unei mame si a bebelusului sau, in timp ce lupta in razboiul din Iraq, in anul 1996. Awaz Barwari si fetita ei Lava erau pe lista cu persoane care urmau sa fie asasinate, lista conceputa de Saddam Hussein. Fortele americane au incercat sa ajute familia sa paraseasca tara, insa atunci cand au ajuns la granita, li s-a spus ca micuta nu poate sa treaca impreuna cu mama ei.

CITESTE SI: DUPA CE A FOST SALVAT DE FURIA NAZISTILOR, ACEST EVREU LE-A INTORS FAVOAREA CRESTINILOR INTR-UN MOD SURPRINZATOR

In acel moment Peppin a avut o idee brilianta si i-a oferit un nume temporar copilului. Daca fetita era trecuta pe numele sau, devenea automat o ruda a acestuia si era indreptatita sa paraseasca teritoriul Iraqului. Astfel Awaz si fiica sa si-a construit o viata fericita in Statele Unite si au reusit sa supravietuiasca razboiului. Din acel moment insa, Greg Peppin nu a mai luat legatura cu aceasta familie si a pierdut complet contactul cu bebelusul pe care l-a salvat.

Awaz i-a povestit fetitei sale despre omul care i-a salvat viata si, ajunsa la maturitate, Lava a vrut sa il cunoasca pe cel caruia ii datoreaza totul. Asadar, cu ocazia festivitatii de absolvire a liceului, Lava si Greg au avut opotunitatea de a se cunoaste.

Tanara i-a multumit soldatului acum pensionat si si-a exprimat recunostinta fata de acesta. Momentul a fost unul extrem de emotionant pentru toata lumea.

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top