Connect with us

Știri

A scris „Bună dimineața” pe Facebook, apoi a fost ARESTAT. De ce au luat polițiștii decizia

Un palestinian a postat pe Facebook un mesaj în care spunea „Bună dimineața” în arabă și a fost arestat de poliția israeliană, după ce algoritmul Facebook a tradus eronat mesajul său prin „Atacați-i”.

Individul a publicat o fotografie cu el rezemat de un buldozer în coloana israeliană Beitar Ilit, însoțind imaginea cu sintagma „Bună dimineața”, în limba arabă. Algoritmul de traducere al Facebook l-a interpretat precum ‘atacați-i’ în ebraică și ‘faceți-le rău’ în engleză, relatează Digi 24.

Nu se știe cum a fost posibil ca o asemenea eroare de traducere să se producă, având în vedere că nu se aseamănă  expresia în arabă și traducerea ei în ebraică și în engleză.

Arestarea a avut loc săptămâna trecută, dar bărbatul a fost eliberat câteva ore mai târziu, când poliția și-a dat seama de eroare.

„Acum câteva zile, un palestinian a fost arestat pentru interogatoriu, sub suspiciunea de incitare (la violență) prin intermediul paginii sale de Facebook”, a precizat Luba Samri, purtător de cuvânt al poliției israeliene.

Persoana în cauză a fost „eliberată imediat”, a adăugat acesta. Bărbatul locuiește în Cisiordania, o regiune marcată de conflicte israeliano-palestiniane.

Citește și: A vrut să-i facă baie fetiței sale, dar apoi s-a dus să verifice ceva pe Facebook. După 20 de minute…

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top