Connect with us

Știri

Această femeie a trăit până la 26 de ani fără să știe ce are în creier

Până la 26 de ani, Cohen nu știa ce ascunde în creier. Un terapeut din localitatea natală a femeii, Portland, i-a sugerat acesteia să se supună unei rezonanțe magnetice. Fapt care s-a petrecut apoi, pe 17 iunie 2007, când femeia s-a prezentat în fața neurochirugului, împreună cu părinții ei.

Dr. Volt, cel pe mâinile căruia a ajuns femeia, le-a arătat familiei și tinerei monitorul cu rezultatele scanării creierului acesteia: se vedea o pată neagră sub forma unei inimi, de dimensiunea unei lămâi. Familia fetei credea că este o eroare a radiografiei, medicul fiind de-a dreptul stupefiat de gaura neagră detul de mare din creier.

Medicul le-a spus părinților foarte clar: „Acesta este creierul ei. Are o gaură în el, nu e nimic de adăugat”, a declarat foarte ferm dr. Volt. Cohen a avut noroc. Persoanele care se prezintă cu astfel de anomalii cerebrale nu trăiesc mult din cauza slabei funcționări a creierului. Gaura din creierul fetei conținea, spre norocul ei, lichid cefalorahidian, în locul unde trebuia să fie lobul parietal.

Ea nu a avut niciodată un lob frontal, fapt care este uluitor pentru medici. Se putea naște moartă sau putea să dezvolte handicapuri severe. Lobul frontal controleaza calculele matematice, orientarea în spațiu și informația senzorială.

Femeia a avut noroc cu doctorul care a descoperit problema, medic care a învățat-o cum să lucreze cu partea dreaptă a creierului, de vreme ce partea stângă întâmpină probleme. Femeia a învățat cu ajutorul a numeroși psihologi să trăiască cu această problemă și să se bucure de viață, chiar dacă are sincope privind orientarea în spațiu. Acesta un caz fericit, și, deși întâmpină această problemă, femeia este perfect sănătoasă.

Femeia face și astăzi pași importanți în viața ei, obținând un loc de muncă, fiind mai sinceră cu oamenii decât sunt alte persoane în mod normal (din cauza găurii din creier) și chiar făcând școală pentru a avea o carieră.

CONTACT REDACTIE Email: cc@smartactivity.ro Telefon: +4021 795 88 02 Dacă ai surprins o știre, scrie-ne pe adresa redactie@huff.ro, unde ne poți trimite imagini foto sau video. Publisher Adrian Vrauko Email: adrian@teotrandafir.com Consultant Anamaria Lembrău, email: anamaria@teotrandafir.com Redactori CATALIN NAE, email: catalin@teotrandafir.com CRISTINA BOSIOC,email: cristina@teotrandafir.com DANIEL ȘUTA, email: daniel@teotrandafir.com Publicitate email: sales@smartactivity.ro Departament VIDEO Producator general – Raluca Oprea email: raluca.oprea@teotrandafir.com Programator Bogdan Iacob / Telefon: 0217958802 Departament Juridic / Legal Cabinet de avocat ROBERT CIUREA email: office@avciurea.ro Director General Adrian Vrauko email: adrian@teotrandafir.com Huff.ro este administrat și deținut de SMART ACTIVITY SRL Date despre companie Adresa de corespondenta: Calea Calarașilor, numarul 173, București, Sector 3 COD FISCAL: RO34042388 CIF: J40/1060/2015 Huff.ro este un site de știri care folosește fluxurile agențiilor de presă: Mediafax, Agerpres, dar și surse proprii.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top