Connect with us

Știri

Actorul George Alexandru a murit

Ne parasesc marile personalitati din Romania. Un mare artist din lumea teatrului, George Alexandru, s-a stins in a doua zi din anul 2016.

Actorul George Alexandru a murit sambata, la doar 58 de ani, in urma unei operatii.

Surse au precizat ca trupul actorului va fi depus la Teatrul Nottara, pe scena caruia a jucat 30 de ani. A urcat prima oara pe scena in timpul studentiei, in 1985, a declarat aceeasi sursa.

Directoarea Teatrului Nottara a spus ca s-a stins in Spitalul Fundeni in urma unei operatii. „Din pacate, a apucat sa traiasca plecarea noastra din Teatrul Nottara. A trait intens plecarea noastre. Am hotarat sa-l depunem in foaierul principal. A jucat treizeci de ani in Teatrul Nottara”, a declarat Marinela Tepus, potrivit jurnalistilor de la DC News.

George Alexandru a murit, sursa foto dcnews.ro

George Alexandru a murit, sursa foto dcnews.ro

Actorul George Alexandru s-a nascut in Bucuresti si a absolvit Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica I.L. Caragiale, specializarea actorie. In primul sau an, i-a avut drept profesori pe Amza Pellea si Dan Micu, iar in urmatorii ani de studentie a lucrat sub indrumarea lui Gelu Colceag si Ion Cojar.

In cadrul Teatrului Nottara, George Alexadru a fost prezent pe afis, practic neintrerupt, din anul 1987, unde a aparut in spectacole precum True West, de Sam Shepard, regia: Alexandru Mazgareanu (2010); Jocul dragostei si al mortii, de Romain Rolland, regia: Lucian Giurchescu (2004); Capul de ratoi, de George Ciprian, regia: Razvan Dinca (2004); Romeo si Jeannette, de Jean Anouilh, regia: Claudiu Goga (2002); Titanic Vals, de Tudor Musatescu, regia: Dinu Cernescu (2002); Vino la pod, iubita mea! de Gabor Kiszely, regia: Alexandru Repan (2001); O noapte furtunoasa, de I.L.Caragiale, regia: Dan Micu (1996); Thomas Becket, de Jean Anouilh, regia: Alexandru Repan (1995); Revizorul, de N. Gogol, regia: Mircea Cornisteanu (1995).

Sursa foto cinemagia.ro

 

 

Adrian Vrauko este project managerul site-ului huff.ro Contact: adrian@huff.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top