Connect with us

Știri

Asteroidul JO25 trece pe lângă Pământ pe 19 aprilie

Un asteroid de mari dimensiuni va trece prin apropierea Pământului pe 19 aprilie. JO25, supranumit și Piatra, va trece la o distanță de 1.7 milioane de kilometri de Terra.

Corpul ceresc, cu lungime de 1.4 kilometri și lățime de 650 de metri, va fi vizibil cu telescoape de mici dimensiuni.  Agenţia spaţială americană NASA a precizat că asteroidul va fi de două ori mai strălucitor decât Luna şi va rămâne în raza vederii noastre timp de două nopţi.

„Asteroidul se va apropia de Pământ din direcţia Soarelui şi va deveni vizibil pe cerul nopţii, după 19 aprilie. Va avea o strălucire previzibilă de magnitudine 11, mai mare ca a Lunii, va fi vizibil cu mici telescoape optice timp de una sau două nopţi înainte de a-şi pierde strălucirea, pe măsură ce se depărtează de Pământ.

În fiecare săptămână mici asteroizi trec la distanţă mică de Pământ, dar JO25 este singurul de această mărime care va trece atât de aproape. Asteroidul Toutatis, cu un diametru de 5 km, a trecut în septembrie 2004 la o distanţă de Terra egală cu de patru ori distanţa Pământ-Lună”, arată NASA.

Asteroidul JO25 trece pe lângă Terra pe 19 aprilie – Teoria cu sfârșitul lumii

Apropierea asteroidului JO25 a dus la apariția teoriilor cu sfârșitul lumii. Fanii profețiilor apocaliptice au propagat informația despre un pericol iminent care se va abate asupra planetei noastre. Experții spun, însă, că nu există motive de a ne panica, iar asteroidul nu va lovi planeta pe 19 aprilie.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top