Connect with us
Au descoperit mai multe schelete uriașe într-un vechi cimitir! Ce era, de fapt, acolo

Știri

Au descoperit mai multe schelete uriașe într-un vechi cimitir! Ce era, de fapt, acolo

În estul Chinei au fost descoperite mai multe schelete umanoide de statură neobișnuit de mare pentru vremurile străvechi și pentru acest areal. Oamenii de știință cred că sunt vechi de 5.000 de ani.

Cercetătorii au descoperit scheletele într-un cimitir antic, lângă orașul Jinan, din estul Chinei, precizează Daily Star, citat de click.ro. Rămășițele găsite în morminte par să fi avut o statură mult mai mare față de oamenii din acea perioadă și luându-se după modalitatea în care au fost înmormântați, aceștia trebuie să fi avut un statut important în societate.

Experții sunt de părere că acești oameni ar fi ajuns să aibă staturi atât de mari datorită alimentației foarte bogată în nutrimente. După standardele moderne, aceste schelete nu sunt neobișnuit de înalte (au în jur de 1,92 înălțime), dar comparativ cu chinezii care trăiau atunci în acea regiune, erau adevărați uriași.

În situl arheologic, cercetătorii au descoperit ruinele a 104 case, 205 morminte și 20 de gropi folosite în trecut pentru sacrificii. În această regiune, fusese cel mai probabil, în urmă cu 5.000 de ani, un sat.

Citește și: Vezi cel mai vechi schelet al unui om cu sindromul Down

Citește și: TOP 10 cele mai bune înșelătorii din istorie prin PHOTOSHOP

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top