Connect with us

Știri

Au inceput lucrarile la Hotelul de Gheata de la Balea Lac. Cand se va deschide inedita constructie

A inceput constructia celui de-al unsprezecelea Hotel de Gheata de la Lacul Balea din Muntii Fagaras. Decizia a fost luata ca urmare a cantitatii deosebite de zapada care a cazut, dar si a temperaturilor foarte scazute inregistrate in ultimele zile.

Echipa de muncitori care a urcat la Balea Lac va lucra la strangerea zapezii si tasarea acesteia intre cofraje, pentru realizarea primelor ziduri ale “Hotel of Ice”.

“Deocamdata, oamenii vor lucra doar cu cofraje, zapada si apa, care, turnata peste zapada tasata, va ingheta si va forma o structura rezistenta. In acesta perioada, gheata lacului Balea nu este suficient de groasa pentru a putea extrage binecunoscutele “caramizi”, asa ca ne folosim doar de zapada, care aici este in strat gros. In cateva zile, daca conditiile meteorologice vor fi prielnice, urmeaza sa folosim si gheata din calota lacului pentru “Hotel of Ice”, au explicat reprezentantii proiectului, conform libertatea.ro.

Editia 2015 – 2016 a “Hotel of Ice” va avea ca si tematica “Europa”. Asa ca, cele 14 camere ale obiectivului vor purta numele unor state ale batranului continent.

La fel ca si in anii precedenti, hotelul va fi deschis pentru vizitare in Ajunul Craciunului 2015.

Sursa foto bizbrasov.ro

 

Adrian Vrauko este project managerul site-ului huff.ro Contact: adrian@huff.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top