Connect with us
marte

Știri

In cat timp vor muri astronautii dupa ce ajung pe Marte

Un studiu stiintific publicat recent arata ca astronautii care vor ajunge pe planeta Marte nu vor trai foarte mult acolo, practic calatoria vietii lor va fi una fara intoarcere inapoi pe Pamant.

Cercetatorii de la Massachusetts Institute of Technology au facut aceasta analiza luand in calcul conditiile de viata de pe planeta rosie si atmosfera de acolo. Astfel ca, astronautii curajosi vor muri a 68-a zi de la aterizarea pe planeta Marte, asta in conditiile in care toata misiunea decurge ca la carte.

Moartea primului explorator pamantean pe Marte va fi provocata prin asfixiere. Raportul de 365 de pagini al cercetatorilor mai arata ca resursele de oxigen, hrana si tehnologiile disponibile pentru aceasta misiune sunt principalele probleme cu care se confrunta astronautii care vor pleca in aventura vietii lor, o aventura istorica pentru omenire.

Proiectul „Mars One” de trimitere a pamantenilor pe planeta Marte este realizat de olandezul Bas Lansdorp. Compania Mars One are ca tinta anul 2024 privind trimiterea astronautilor spre planeta Marte. Calatoria pana spre Marte va dura spate luni, fara posibilitatea de intoarcere pe Pamant.

Olandezii de la compania Mars One sustin ca cercetatorii au dreptate atunci cand vorbesc cu ingrijorare despre tehnologia disponibila, piesele de schimb fiind puse sub semnul intrebarii. Directorul Mars One spune ca tehnologia exista si trebuie testata in continuare pentru a fi perfectionata in ziua in care incepe cea mai istorica misiune a umanitatii privind cucerirea spatiului.

200.000 de persoane din 140 de tari s-au oferit ca voluntari, dorind sa ajunga pe planeta Marte, in prima expeditie din istoria umanitatii de acest tip. Compania Mars One a semnat deja un contract inedit cu casa de productie de televizune Endemol, care realizeaza mai multe reality-showuri prin care se testeaza rezistenta concurentilor in conditii extreme, unele dintre ele asemanatoare cu cele cu care s-ar putea intalni astronautii pe planeta rosie.

CONTACT REDACTIE Email: cc@smartactivity.ro Telefon: +4021 795 88 02 Dacă ai surprins o știre, scrie-ne pe adresa redactie@huff.ro, unde ne poți trimite imagini foto sau video. Publisher Adrian Vrauko Email: adrian@teotrandafir.com Consultant Anamaria Lembrău, email: anamaria@teotrandafir.com Redactori CATALIN NAE, email: catalin@teotrandafir.com CRISTINA BOSIOC,email: cristina@teotrandafir.com DANIEL ȘUTA, email: daniel@teotrandafir.com Publicitate email: sales@smartactivity.ro Departament VIDEO Producator general – Raluca Oprea email: raluca.oprea@teotrandafir.com Programator Bogdan Iacob / Telefon: 0217958802 Departament Juridic / Legal Cabinet de avocat ROBERT CIUREA email: office@avciurea.ro Director General Adrian Vrauko email: adrian@teotrandafir.com Huff.ro este administrat și deținut de SMART ACTIVITY SRL Date despre companie Adresa de corespondenta: Calea Calarașilor, numarul 173, București, Sector 3 COD FISCAL: RO34042388 CIF: J40/1060/2015 Huff.ro este un site de știri care folosește fluxurile agențiilor de presă: Mediafax, Agerpres, dar și surse proprii.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top