Connect with us
Mama Elodiei, întâlnire între patru ochi cu Cristian Cioacă. S-a aflat adevărul

Știri

Cazul Elodiei, aproape de final! Anchetatorii vorbesc despre greşelile făcute de Cioacă

Cu ce a fost ucisă Elodia? Anchetatorii povestesc în premieră ce s-a întâmplat în noaptea disparitiei. Cazul care a aprins imaginația tuturor românilor în ultimii 5 ani, dispariția Elodiei Ghinescu, pare că se îndrepta acum spre un deznodamanat, pe care Cristian Cioacă l-a cosiderat improbabil.

Anchetatorii vorbesc pentru prima dată deschis despre ceea ce s-a întâmplat în noaptea dispariției avocatei și mai ales despre greșelile făcute de suspect, care l-ar putea trimite la închisoare pentru tot restul vietii.

„Optiunea inculpatului a fost să evite arestarea, eventual condamnarea, pe lipsa cadavrului. E șansă pe care și -o joacă . Din punctul meu de vedere, nu e câștigătoare .”,

a declarat comisarul șef Vasile Viorel, potrivit bzi.ro.

Seful anchetatorilor care lucrează la cazul Elodia Ghinescu a explicat de ce a ajuns singurul suspect, abia acum după gratii , la mai bine de cinci ani de la preuspusul omor.

Comisarul șef Vasile Viorel susține că ultimele urme de sânge descoperite în apartamentul conjugal cu ajutorul unor dispozititve de ultima generație conturează ceea ce s-a petrecut în acea noapte fatidica.

„Tot dormitorul are trei straturi de vopsea. În locul în care s-au descoperit urme sunt cinci straturi de vopsea. ceea ce înseamnă că după producerea decesului și stropirea peretului s-a mai aplicat un strat de glet și un strat de vopsea. Sub parchet s-a găsit o cantitate, o urmă care ne-a dus la concluzia că a fost o cantitate apreciabilă de sânge , datorită mărimii pe care s-a întins . Aceste două lucruri ne-au determinat să credem că locul producerii crimei este în dormitor între pat și perete.”,

a mai spus comisarul șef Vasile Viorel.

Anchetatorii sunt de părere că a fost un omor spontan

Tot urmele de sânge i-au convins pe acuzatori că polițistul ar fi secționat în baie trupul neînsuflețit al avocatei pe care l-a ascuns apoi fără să lase măcar un indiciu care să îi ajute pe investigatori. Ei bănuiesc că armă crimei ar fi fost pistolul politistului.

„Este cert că a fost un obiect care a produs tegumentului o leziune astfel încât corpul uman a putut să sângereze . Acum care obiect a fost nu putem aprecia cu certitudine. Poate fi cuțit , poate fi tocul pistolului, pistolul folosit că obiect vulnerant, nu că armă de foc.”,

a mai declarat comisarul șef Vasile Viorel.

Anchetatorii recunosc că lipsa cadavrului Elodiei le-a pus de început probleme, însă sunt convinși că tot ceea ce au strâns până acum la dosar este suficient să îi ajute să obțină condamnarea lui Cristian Cioacă.

„Nu credem că este un omor cu premeditare, ci un omor spontan.”

Un detaliu care poate face diferența între detenția pe viață și o sentința ceva mai blanda . Până la proces a mai rămas puțin . Procurorii vor să îl trimită în judecată pe Cristian Cioacă , în ianuarie, dar apărarea va folosi timpul rămas până atunci că să încerce să demonteze fiecare proba , fiecare constatare științifică .

Pe de o parte , invocă nerespectarea procedurilor, pe de altă legiștii nu ar fi stabilit cu certutidine vechimea urmelor de sânge și mai ales originea lor. Apărătorul lui Cioacă va încerca să îi convingă pe judecători că ipoteza crimei nu este singură opțiune a anchetatorilor, și că ar trebui luate în calcul varianta unui alt suspect dar și cea a unei sinucideri.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top