Connect with us

Știri

Ce secret ascund 126 de localitati din Romania? Afla ce se intampla aici!

Ce crezi ca ascund cele 126 de puncte aflate pe harta? Se intampla oare ceva spectaculos in aceste 126 de localitati? Adevarul este mai cumplit decat pare la prima vedere!

Cele 126 de localitati de pe harta nu sunt deloc locuite. Da! Pare greu de crezut, insa in Romania exista sate fantome. Sate in care nici cainele nu latra, in care nu exista batrani pe care sa ii vizitezi de Sarbatori.

Este vorba despre localitati amplasate in mijlocul unui lac sau al unei deversari de deseuri toxice, lipsite de orice fel de imobil sau care au fost mutate in componenta unor Unitati Administrativ Teritoriale vecine.

Aceste localitati exista in registrele oficiale ale autoritatilor, chiar daca nimeni nu locuieste acolo. O echipa de cercetatori au centralizat localitatile fictive din Romania si a facut o harta interactiva (cea pe care o vedeti in capul articolului).

Unele din localitati figureaza cu firme inscrise la Registrul Comertului, cu zeci de oi, vaci si porci, insa… nu au niciun locuitor.

Unele dintre sate se afla acum pe fundul unui lac de acumulare sau ai disparut complet de pe suprafata Pamantului, insa ai in continuare placute cu numele lor, iar statul roman continua sa le evidentieze.

„Am gasit, spre exemplu, o localitate care nu exista in realitate, nu apare niciun om in evidente in localitatea respectiva, dar la Registrul Comertului apare o firma inregistrata acolo.

Firma nu apare, totusi, ca are activitate, insa ea a fost inregistrata la Registrul Comertului in acea localitate care practic nu mai exista”, a povestit Iurie Maxim, unul din cei care a facut descoperirea, pentru hotnews.ro.

foto:timisoarastiri.ro

Adrian Vrauko este project managerul site-ului huff.ro Contact: adrian@huff.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top