Connect with us

Știri

Ce Sfinti sarbatorim astazi! Multi romani le poarta numele

Iata ce sfinti sarbatoresc romanii astazi! Pe data de 3 februarie, crestin ortodocsii ii sarbatoresc pe Sfantul si Dreptul Simeon si pe Sfanta Proorocita Ana.

Vechiul Testament a fost tradus din limba ebraica in limba greaca de 70 de intelepti, din porunca lui Ptolomeu, regele Egiptului. Potrivit Traditiei, printre acestia s-a numarat si Sfantul si Dreptul Simeon. In momentul in care a ajuns la textul din Isaia 7,14: „Iata fecioara va lua in pantece si va naste fiu“, a inlocuit cuvantul „fecioara” cu „femeie”, gandind ca nu este posibil ca o fecioara sa nasca.

Ce proprietati are AGHEASMA MARE si de ce nu se strica APA SFINTITA

VIDEO: Casa in care Arsenie Boca si-a trait ultimele clipe de viata

Pentru necredinta sa, Dumnezeu i-a fagaduit ca nu o sa moara pana nu va vedea pe Mesia nascut din Fecioara (Luca 2, 25-26). La 40 de zile de la nasterea lui Hristos, se implineste fagaduinta facuta de Dumnezeu, caci Sfantul si Dreptul Simeon, indemnat de Duhul Sfant, va lua in brate pe Cel nascut din Fecioara si va spune: „Acum slobozeste pe robul Tau, Stapane, dupa cuvantul Tau, in pace, ca vazura ochii mei mantuirea Ta”. „Acum slobozeste” inseamna acum am inteles ca s-a implinit ceea ce s-a fagaduit. Aceasta rugaciune „Acum slobozeste”, este rostita de noi, la fiecare slujba a Vecerniei, adica la inceputul unei zile liturgice.

Dreptul si Sfantul Simeon a vestit si rastignirea lui Hristos, in momentul in care ii spune Fecioarei Maria ca prin sufletul ei va trece sabie.

ARSENIE BOCA, sfaturi pentru romani: „Cand se vor inchide granitele Europei, sa vina acasa!”

Marturii cutremuratoare de la mormantul lui ARSENIE BOCA: „L-am tinut in mainile mele tremurand”

Sfanta Proorocita Ana

De vederea Pruncului Mantuitor s-a bucurat si prorocita Ana. S-a emis ipoteza ca era o prorocita cultica, in sensul ca ea aducea jertfa pentru cei care erau nedreptatiti si aveau nevoie de ajutorul lui Dumnezeu. In icoana Intampinarii Domnului apare si Sfanta Ana prorocita, fiica lui Fanuel, care tine in mana un filacter deschis, pe care sta scris: Pruncul Acesta a facut cerul si pamantul. Ana L-a slujit pe Dumnezeu in templu din tineretea ei „in post si in rugaciuni” (Lc. 2, 37). Ea reprezinta poporul dreptcredincios care sta aproape de Biserica si petrece noaptea si ziua in post si rugaciune, semn ca asteptarea sau intalnirea cu Dumnezeu se pregateste prin post si prin rugaciune.

Sursa text crestinortodox.ro

Sursa foto doxologia.ro

Adrian Vrauko este project managerul site-ului huff.ro Contact: adrian@huff.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top