Connect with us

Știri

CEASUL APOCALIPSEI. Cate minute despart omenirea de un dezastru VIDEO

Ceasul Apocalipsei este un ceas simbolic, administrat de Bulletin of the Atomic Scientists de la Universitatea din Chicago, care arata cate minute despart omenirea de o catastrofa globala, care ar duce la disparitia ei, moment reprezentat de miezul noptii.

Ceasul Apocalipsei a ramas setat, ca si anul trecut, la ora 11.57. Ora aceasta a fost indicata si in anul 1948, cand URSS a testat primele arme nucleare, precum si in anul 1984 pe cand se inregistrau tensiuni importante in cursa inarmarilor dintre cele doua superputeri ale Razboiului rece, SUA si URSS.

Conform ceasului, omenirea a fost cel mai aproape de dezastru in 1953, cand minutarul a indicat ora 11.58. Acest lucru a fost posibil din cauza testelor nucleare efectuate de rusi si americani.

CITESTE Si: PROFETIA facuta de BABA VANGA. Cand vine APOCALIPSA

CITESTE SI: Stephen Hawking, previziuni sumbre: Ce amenintari ar putea duce la disparitia omenirii!

In 2015, Ceasul Apocalipsei  a fost mutat de la ora 11:55 (ora la care se afla din 2012) la 11:57 din cauza lipsei de actiuni la nivel mondial pentru stoparea schimbarilor climatice si pentru reducerea arsenalelor nucleare precum si din cauza inghetarii relatiilor dintre Washington si Moscova pe fondul crizei din Ucraina. Conform oamenilor de stiinta, procesul de incalzire globala este la fel de primejdios pentru planeta ca si un razboi nuclear.

foto:gizmodo.com

Adrian Vrauko este project managerul site-ului huff.ro Contact: adrian@huff.ro

1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top