Connect with us

Știri

Cele mai romantice orase din Romania

De Dragobete poti merge intr-o locatie de vis din Romania! Iata un top al celor mai romantice orase din tara noastra!

Cu toate ca Parisul este denumit „orasul iubirii” si este renumit pentru vacantele sale extrem de romantice, asta nu inseamna ca Romania nu are locatii care abunda de iubire si in care indragostitii pot sarbatori Dragobetele.

Noi ne-am gandit sa facem un top al celor mai romantice orase din Romania! Iata care ar fi acestea:

1. Brasov

Orasul Brasov se afla pe prima pozitie in acest top al celor mai romantice orase din tara noastra, iar motivele sunt evidente. Pozitionarea sa geografica este excelenta, iar arhitectura te fascineaza de fiecare data. In plus, centrul vechi al Brasovului are un farmec aparte potrivit pentru sarbatoarea iubirii in stil romanesc.

Daca doresti, poti privi impreuna cu persoana iubita tot Brasovul dupa ce urci pe varful Tampa, sau poti face o plimbare in Poiana Brasov, unde vei uita de grijile cotidiene care te framanta si te vei bucura din plin de natura, liniste si iubire.

Brasov (1)

Brasov (2)

Brasov (3)

2. Iasi

Minunatul oras Iasi este situat pe locul al doilea in topul nostru al celor mai romantice orase din Romania. In Iasi poti face o plimbare romantica prin Parcul Copou, poti vizita teiul lui Mihai Eminescu de unde iti vei aminti cu placere de idila dintre Eminescu si Veronica Micle. Intregul oras este simbol al romantismului.

Iasi

Teiul lui Eminescu

Iasi (2)

3. Alba Iulia

Orasul Alba Iulia isi are un loc binemeritat in randul locatiilor romantice din Romania, si asta pentru ca reprezinta o localitate plina de povesti care abunda de istorie si farmec. Orasul are si o cetate care te va duce cu gandul la perioada in care domnitele la ananghie isi asteptau cavalerii pe cai albi, atunci cand iubirea avea o insemnatate aparte.

Bonus: In ultimii ani Alba Iulia a trecut prin schimbari drastice – cetatea a fost renovata si periodic au loc evenimente de calitate care te poarta pe alte taramuri.

Alba Iulia (1)

Alba Iulia (2)

Alba Iulia (3)

Alba Iulia (4)

4. Oradea

Nu puteam sa nu includem orasul Oradea in acest top. Acest oras este foarte primitor, linistit, cu o arhitectura superba, iar serviciile de spa sunt multiple si diverse.

Drept urmare, puteti petrece de Dragobete cu persoana iubita cateva zile minunate marcate de liniste, relaxare, detoxifiere si masaj.

Oradea (1)

Oradea (2)

Oradea (3)

5. Constanta

Daca iubiti din toate puterile marea, Constanta este destinatia ideala si cu toate ca nu ne aflam in sezonul cald, posibilitatile sunt nenumarate. Puteti sa faceti plimbari romantice pe faleza, sa admirati rasaritul cu o cafea aburinda in mana si chiar sa optati pentru plimbari in doi cu barca pe unul din lacurile din vecinatate.

Constanta

Constanta (1) Constanta (2)

Ce oras ai adauga in acest top? Scrie-ne parerea ta intr-un comentariu!

Sursa foto Shutterstock

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top