Connect with us

Știri

Cine sunt cele mai bogate femei ale lumii

Averile șeicilor arabi sunt motiv de admirație și invidie în întreaga lume, însă ați auzit vreodată despre femeile bogate ale lumii musulmane? Fie că și-au moștenit averile de la părinți, că le-au dobândit prin căsătorie sau și-au construit sigure propriile afaceri, multe femei arabe sunt fabulos de bogate. Iată cine sunt cele mai bogate femei ale lumii arabe:

17. Fatima Culsum Zohar Godabari

Fatima Culsum Zohar Godabari este principesă a familiei regale din Arabia Saudită. Ea este considerată de mulți ca fiind una dintre cele mai frumoase femei din lume. Nu se știe exact cât de bogată este, însă estimările sunt fabuloase.

16. Sheiha Lubna Al-Casima

Al-Casima este ministrul comerțului extern al Emiratelor Arabe Unite. Se știe despre ea că este foarte bogată, însă suma exactă este considerată secrete de stat.

Revista Forbes a numit-o a 42-a femeie din lume după puterea de decizie.

15. Amal Clooney

Amal a intrat în atenția presei după căsătoria cu actorul George Clooney. Ea este însă și un jurist excelent iar în trecut a fost avocatul prim-ministrului Ucrainei. Averea ei este estimată la 121 milioane de dolari.

14. Zara Hadid

Zara Hadid este un celebru arhitect din Irak. Ea are o avere de 215 milioane de dolari.

13. Rania – Regina Iordaniei

Rania Al-Abdulla este regina Iordaniei și ministru al sănătății în această țară. Ea are o avere de 750 de milioane de dolari.

12. Camilla Al-Fahid

Camilla este fiica unui magnat petrolier arab și membră a Comitetului Britanic al Modei. Averea ei este estimată la 1,4 miliarde de dolari.

11. Salva Idriddi Ahanush

Salva Idriddi Ahanush a moștenit o avere impresionantă de la bunicul ei, pe care a reușit să o înmulțească. Ea ar avea o avere de 1,45 miliarde de dolari.

10. Rasha Said

Aceasta este fiica magnatului Wafik Said. Rasha este fondatorul și directorul general al companiei Tukan și are o avere de 1.52 miliarde de dolari.

Nunta ei este considerată cea mai scumpă din lumea arabă.

9. Regina Lalla Salma

Lalla Salma este regina Marocului. Ea deține o avere de 2,5 miliarde de dolari.

8. Sheiha Mosa Naser

Sheiha este ce de-a doua soție a emirului Qatarului. Toată averea ei constituie 7 miliarde de dolari.

7. Lubna Olaian

Lubna Olaian este considerată a fi una dintre cele mai influente femei din lume și este directorul executiv al companiei care îi poartă numele. Ea are o avere de 10 miliarde de dolari.

6. Sultana Nur Zahira

Nur Zahira a fost cea de-a 13 regină a Malaeziei. Este cunoscută pentru ajutorul acordat victimelor cutremurului din Oceanul Indian din 2004. Are o avere de 15 miliarde de dolari.

5. Fatima Al-Jaber

Aceasta este directoarea grupului Al-Jaber, cu o avere de 16 miliarde de dolari. Revista Forbes o consideră una dintre principalele figuri din lumea politicului feminin.

4. Sheik

ha Hanadi Nasser

Ea este este un bancher, antreprenor și investitor din Qatar. Averea sa a fost estimată la 18 miliarde de dolari.

3. Principesa Bruneiului Hadjac Majedah Sururul Bulkiah

Principesa este a doua fiică a sultanului din Brunei. Averea ei constituie 20 miliarde de dolari.

2. Principesa Amira Al-Tavil

Amira a fost soția principelui Al-Valid Bin Talala. Cei doi au divorțat în 2013. Ea are o avere de 28 miliarde de dolari.

Principesa este cunoscută pentru acțiunile sale de caritate și pentru frumusețea sa răpitoare.

1. Maitha Mohammed Rashib Al-Mactub

Maitha Mohammed Rashib Al-Mactub este cea mai bogată femeie din lume. Tatăl ei este prim-ministrul Emiratelor Arabe Unite.Ea este practicantă de karate și taekwondo.

Averea ei atinge fabuloasa sumă de 40 de miliarde de dolari.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top