Connect with us
George Enescu-20082015

Știri

Cum a murit George Enescu in robia unei printese extravagante

Putini dintre noi stim cum si-a petrecut ultimii ani din viata marele violonist, pianist si compozitor George Enescu.

Personalitate celebra in istoria muzicii pe plan mondial, George Enescu si-a dedicat intreaga sa viata creatiei sale artistice. Cu toate acestea, compozitorul nu a avut parte de o viata personala prea implinita.

CITESTE SI: UITE CUM S-A MURIT DE DRAGUL MODEI IN TRECUT. VEZI CHINURILE PRIN CARE TRECEAU FEMEILE

Atunci cand vorbea despre muzica George Enescu mereu a sustinut ca aceasta face parte din primele sale amintiri. Inca de mic a fost atras de minunile naturii, de unde s-a nascut mai tarziu celebre compozitii muzicale.

Conceput la numai cincisprezece ani, ,,Poema romana” a fost prima creatie a lui Enescu, care l-a conscrat in calitate de compozitor.

Marea dragoste a vietii compozitorului a fost Maria Cantacuzino, cea care i-a devenit sotie in anul 1937. Cei doi s-au intalnit pentru prima data in incinta castelului Peles, unde Enescu era adesea invitat de catre regina Elisabeta a Romaniei.

Dupa casatorie, Maria Cantacuzino a continuat sa aiba in paralel o relatie cu filosoful Nae Ionescu, fapt ce il macina destul de mult pe Enescu. Plecat in Paris pentru a-si putea intretine familia, compozitorul s-a imbolnavit grav dar sotia sa l-a obligat sa dea in continuare lectii de pian si concerte.

CITESTE SI: AFLA CUM POTI CITI 300 DE PAGINI IN DOAR 30 DE MINUTE

George Enescu s-a stins din viata in noaptea dintre 3 si 4 mai 1955. A fost inmormantat in cimitirul Père-Lachaise din Paris, intr-un cavou de marmura alba, aflat la pozitia 68.

Sursa foto: rememberenescu.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top