Connect with us

Știri

Cum arata un CRACIUN pentru un tata care si-a pierdut fiica. Citeste aici o marturie dramatica

Un tata care si-a pierdut fiica a marturisit cum se simte in perioada Sarbatorilor de Iarna, stiind ca familia lui nu este si nu va mai fi completa vreodata. Citeste, in continuare, o poveste trista de Craciun despre durere si despre cum sa mergi mai departe dupa o tragedie care iti schimba viata.

„Familia mea si a surorii mele sunt separate de sute de kilometri. De ceva vreme, am renuntat la a ne da cadouri de Craciun intre noi, adultii, si ne-am concentrat pe copii. Odata, i-am daruit nepotului meu o ambulanta de jucarie care scotea un zgomot infernal, care scotea din minti pe oricine. Acel cadou a deschis calea darurilor in bani de Craciun.

Nu a parut mare lucru pana in acest an. I-am sugerat sotiei mele ca in loc sa trimitem bani prin posta, sa punem bani sub pomul de Craciun pentru copiii nostri si ei pot face acelasi lucru pentru ai lor. Problema a aparut cand ea a spus: „Tot ar trebui sa le trimitem inca 20 de dolari”.

De ce? Ei au patru copii. Noi avem…trei. Aveam patru inainte. Perioada Craciunului e dificila.

Am stiut ca va fi greu sa ma uit la decoratiuni in acest an. Stiam ca voi da de obiecte care imi vor aduce aminte de fata lui Kylie. Ma pregatisem sa fiu trist cand ornamentele ei au fost despachetate. Mi-a dat o lacrima cand am vazut caciula de Mos Craciun pe care a purtat-o ani de zile si am oftat cand i-am vazut sosetele festive.

O zi tipica de 23 decembrie ne-ar fi gasit cautand disperati cadouri. Anul acesta, am terminat cumparaturile pe 8 decembrie. Ar fi trebuit sa fie un lucru bun. N-a fost. Ne-a reamintit doar ca avem mai putine daruri de cumparat.

Anual, cutia noastra postala e plina de felicitari de Craciun, trimise de alte familii. Imi plac, dar acum cand le vad, ma gandesc ca aceste familii sunt complete. A noastra nu e. Puteti sa le trimiteti in continuare, dar sa ne iertati, nu va fi si o carte postala trimisa de noi in acest an.

Reuniunile de familie sunt imposibile. Vreau ca oamenii sa se bucure de un Craciun Fericit. Chiar vreau! Dar sa fiu inconjurat de bucurie la o petrecere e sufocant. Nu am fost claustrofob, dar acum imi imaginez nevoia covarsitoare de a fugi dintr-un spatiu aglomerat.

Stiu ca nu sunt singurul indurerat de Sarbatori. In timp ce eram cuprins de durerea simtita de lipsa lui Kylie, am descoperit patru adevaruri despre Craciunul din acest an, pe care vreau sa le impartasesc cu cei care sufera, sunt singuri sau in doliu:

*Craciunul va fi greu

*Nu esti singur cu durerea ta

*Stand ghemuit in timp ce plangi nu schimba adevarul de la punctul 1, doar este inconfortabil

*Va veni si 26 decembrie

Asa ca, haideti sa ridicam paharele si sa bem gandindu-ne ca decoratiunile vor fi date jos in curand si poate, doar poate, Craciunul viitor va fi putin mai vesel”, a scris Mark Myers pe blogul personal.

 

Adrian Vrauko este project managerul site-ului huff.ro Contact: adrian@huff.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top