Connect with us

Știri

David Bowie a murit la 69 de ani. Legendarul artist suferea de cancer

David Bowie a murit duminica la 69 de ani. Legendarul cantaret a incetat din viata dupa o lupta de 18 luni cu cancerul.

„10 ianuarie 2016 – David Bowie a murit in pace astazi, inconjurat de familia sa, dupa o curajoasa lupta de 18 luni cu cancerul. In timp ce multi dintre voi vor impartasi aceasta pierdere, cerem respect pentru intimitatea familiei in acest moment de durere prin care trec”, se arata intr-o postare pe pagina de Facebook a lui Bowie.

In urma cu doua zile, cu ocazia aniversarii sale, artistul a lansat un nou album de studio – al 28-lea din cariera -, intitulat „Blackstar”.

David Bowie a castigat mai multe premii BRIT, MTV Music Video si Grammy. Intr-un sondaj realizat in 2002, de BBC, David Bowie s-a clasat pe pozitia a 29-a in clasamentul celor mai mari 100 de artisti britanici din lume. In 2004, revista Rolling Stone l-a clasat pe Bowie pe locul al 39-lea in topul celor mai buni 100 de artisti rock din toate timpurile.

Nascut pe 8 ianuarie 1947 la Brixton, in Regatul Unit,  Bowie este considerat de marea majoritate drept un influent inovator, in special datorita lucrarilor sale din anii ’70. Bowie s-a inspirat dintr-o vasta paleta de arta filozofie si literatura.

Adrian Vrauko este project managerul site-ului huff.ro Contact: adrian@huff.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top