Connect with us

Știri

Descoperă tot ceea ce nu ştiai despre corpul tău

Dacă până acum credeai că te cunoşti suficient de bine încât secretele corpului tău nu mai exista pentru tine, ei bine te-ai înşelat. Iată cât de multe lucruri, care îţi pot părea neobişnuite, nu cunoşti despre propria persoană.

1. Oamenii sunt singurele animale capabile să traseze o linie dreaptă.

2. ADN-ul unui om conţine 80.000 de gene.

3. Un adult are mai puţine oase în organism decât are un copil. Ne începem viaţa cu 350 de oase dar, pentru că anumite oase se unesc în timpul creşterii, la maturitate mai avem doar 206.

4. Un plaman uman contine peste 300.000 de milioane de vase capilare. Daca aceasta ar fi puse cap la cap, s-ar intinde pe o distanta de 2400 de kilometri.

5. Chiar daca nu este la fel de sensibil precum cel al unui caine, nasul uman poate percepe pana la 50.000 de mirosuri diferite.

6. În timpul somnului, un om poate creşte în medie cu 8 milimetri, pentru ca dimineaţa să revină la înălţimea iniţială. Explicaţia este dată de forţa gravitaţională care acţionează asupra cartilagiilor.

7. Un om consumă, în medie, 50 de tone de mâncare şi bea circa 50.000 de litri de lichide de-a lungul vieţii.

9. În 30 de minute, corpul uman degajă suficientă căldură încât să poată fierbe 3,5 litri de apă.

10. O picatură de sânge are nevoie de numai 30 de secunde pentru a face un circuit complet al corpului uman.

11. Viteza cu care aerul este eliminat în timpul unui strănut este de cel puţin 160 de kilometri pe oră.

12. În timpul unei vieţi, un om poate produce până la 24.000 de litri de salivă, suficient cât pentru a umple două piscine olimpice.

13.Un om poate rezista până la 40 de zile fără mâncare, 6 zile fără apă şi 6 minute făra aer. Atunci când vine vorba de somn, omul nu poate să supravieţuiască mai mult de 11 zile fără somn.

14. Aproximativ 50.000 de celule din corpul tău au murit şi au fost înlocuite chiar în timp ce ai citit acest articol. Scheletul tău este unul nou la fiecare trei luni şi ai o piele nouă în fiecare lună.

 

CONTACT REDACTIE Email: cc@smartactivity.ro Telefon: +4021 795 88 02 Dacă ai surprins o știre, scrie-ne pe adresa redactie@huff.ro, unde ne poți trimite imagini foto sau video. Publisher Adrian Vrauko Email: adrian@teotrandafir.com Consultant Anamaria Lembrău, email: anamaria@teotrandafir.com Redactori CATALIN NAE, email: catalin@teotrandafir.com CRISTINA BOSIOC,email: cristina@teotrandafir.com DANIEL ȘUTA, email: daniel@teotrandafir.com Publicitate email: sales@smartactivity.ro Departament VIDEO Producator general – Raluca Oprea email: raluca.oprea@teotrandafir.com Programator Bogdan Iacob / Telefon: 0217958802 Departament Juridic / Legal Cabinet de avocat ROBERT CIUREA email: office@avciurea.ro Director General Adrian Vrauko email: adrian@teotrandafir.com Huff.ro este administrat și deținut de SMART ACTIVITY SRL Date despre companie Adresa de corespondenta: Calea Calarașilor, numarul 173, București, Sector 3 COD FISCAL: RO34042388 CIF: J40/1060/2015 Huff.ro este un site de știri care folosește fluxurile agențiilor de presă: Mediafax, Agerpres, dar și surse proprii.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top