Connect with us
Anunțul a fost făcut! Îi interesează PE TOȚI ROMÂNII! Este vorba despre RCS & RDS

Știri

DIGI | RCS&RDS anunță că a crescut consumul de internet fix în contextul crizei COVID-19

RCS&RDS a anunțat că, în criza de coronavirus din România, s-a remarcat creșterea consumului de date de internet fix, dar și de date mobile. De asemenea, DIGI, cel mai mare operator de internet fix din România, a precizat că românii au activat facturile electronice și au făcut plăți online.

Operatorul de internet fix și mobil, RCS&RDS a atras atenția că, în această perioadă, poate crește numărul atacurilor informatice. Utilizatorii din România au fost avertizați să nu dea curs mesajelor prin care li se cere acces la conturile personale și să nu navigheze pe site-uri care nu par de încredere.

În plus, utilizatorii sunt rugați să nu intervină asupra echipamentelor primite de la operator, să nu facă modificări asupra cablurilor și rețelelor. Astfel, se evită intervenția echipelor tehnice.

DIGI/RCS&RDS despre evoluția traficului din rețeaua fixă și mobilă din România în ultimele zile

„În ultimele zile, a fost constatată o creștere moderată a consumului de date, mai ales în rețeaua de internet fix, iar pentru consumul de date mobile în rețelele Digi Mobil am remarcat o ușoară creștere. Comparativ cu săptămâna anterioară, am înregistrat o creștere moderată a comenzilor online și ne așteptăm ca acest trend să se mențină. Ar fi de evidențiat faptul că abonații au reacționat pozitiv la campania noastră și la mesajele autorităților de trecere la modalitățile electronice/ online de plată și în ultimele zile am înregistrat o creștere cu 30% a activărilor de facturi electronice față de perioada anterioară.

Ca urmare a investițiilor importante făcute în ultimii ani în rețeaua de fibră optică, Digi are una dintre cele mai dezvoltate și avansate rețele de comunicații electronice fixe din regiune (România și Ungaria) și acesta este un mare avantaj atât pentru utilizatori, cât și pentru România în ansamblu. Mizăm pe capacitățile noastre tehnice și pe experiența echipelor noastre pentru a răspunde prompt la toate solicitările din această perioadă. Serviciile noastre funcționează normal și resursele necesare sunt disponibile, în prezent, pentru menținerea lor în parametrii de funcționare.”, au precizat marția seara oficialii RCS&RDS, la solicitarea HotNews.ro.

În contextul crizei mondiale de coronavirus, grupul DIGI a luat măsuri și în ceea ce privește punctele de prezență directă din Italia și Spania, Mai precis, acestea au fost închise, pentru siguranța locuitorilor și a angajaților.

„Cu exceptia locațiilor din Italia si Spania unde avem prezenta directa (care au fost inchise in conformitate cu cerintele formulate de autoritatile publice competente), toate canalele dedicate clientilor raman deschise in acest moment (magazine, casierii, call center, etc.), aplicandu-se in acelasi timp masuri specifice de protejare a sanatatii clientilor si angajatilor;

– continuam sa furnizam servicii la cel mai inalt nivel, fara intrerupere, toate resursele necesare pentru asigurarea continuitatii serviciilor noastre fiind disponibile in acest moment; si
– am dezvoltat si actualizat planurile de continuitate a activitatii pentru a raspunde prompt si eficient in cazul oricaror incidente perturbatoare aparute in timpul epidemiei de COVID-19, protejand totodata sanatatea angajatilor nostri si minimizand impactul asupra furnizarii serviciilor.
In acest scop, Societatea a adoptat, printre altele, urmatoarele masuri:
– tuturor angajatilor li s-a solicitat sa lucreze de la distanta cat mai mult posibil si acolo unde este posibil;
– angajatii a caror prezenta la locul de munca este necesara aplica protocoale de distantare sociala si de igiena bazate pe instructiunile autoritatilor de sanatate publica;
– clientii sunt incurajati sa aplice protocoalele de distantare sociala, sa evite utilizarea numerarului si sa utilizeze serviciile si resursele noastre online sau alte servicii si resurse de la distanta pentru plata facturilor si plasarea de comenzi;
– au fost stabilite protocoale specifice de dezinfectie in toate locatiile noastre (birouri, magazine, casierii, call center, etc.);
– au fost initiate proceduri de impartire a echipelor in schimburi, de separare a personalului si de program de lucru flexibil in vederea atenuarii riscului de infectare a unei echipe intregi si pentru a asigura continuitatea tuturor serviciilor noastre (internet si date fixe, telefonie si date mobile, telefonie fixa, cablu TV, televiziune DTH si platforme online); si
– toate deplasarile angajatilor in tari in care exista un risc crescut de infectie au fost anulate sau amanate.”

Măsurile adoptate de RCS&RDS în contextul crizei COVID-19

ANCOM a solicitat operatorilor telecom să transmită oficial care sunt măsurile luate pentru asigurarea continuității serviciilor. Asta, pentru că mulți cetățeni lucrează de acasă, iar elevii efectuează cursuri online.

RCS&RDS a anunțat un set de măsuri pentru evitarea riscurilor de îmbolnăvire cu coronavirus în rândul angajaților și în rețelele de magazine, conform Hotnews.

„(…) Pe lângă comunicarea constantă cu angajații noștri, am asigurat informarea lor cu privire la modalitățile în care se pot proteja; am intensificat igienizarea tuturor spațiilor de lucru, cu o atenție sporită la zonele care implică interacțiunea directă cu clientul. De asemenea, au fost adoptate de către conducerea companiei o serie de decizii cu privire la programul de lucru precum:

flexibilizarea intervalelor de lucru astfel încât angajații să poată evita în drumul către și dinspre serviciu aglomerările din mijloacele de transport în comun, cu precădere în orașele mari, dar nu numai am recomandat, în anumite condiții, lucrul de la domiciliu acolo unde natura activității permite aceasta cu titlu de excepție, se acordă zile de absență motivată, cu plata normală a acestora, pentru părinții care nu au soluții imediate privind supravegherea copiilor, ca urmare a deciziei de suspendare a activității în învățământul preuniversitar. „

Citește și: Ce condiții trebuie să îndeplinească casinourile online pentru a fi legale?

Sunt Adrian Vrauko si de 14 ani lucrez în presa online. Am început ca redactor la Realitatea TV, am continuat mai apoi la Pro TV, Kanal D. Iar din 2014 am infiintat Revista Teo Trandafir, continuand cu HUFF.ro si multe alte site-uri din grupul AIR24. La HUFF.ro sunt Editor Of The Day si coordonez echipa editoriala.

1 Comment

1 Comment

  1. Mihai Tanasescu

    2020-03-27T22:21:07+02:00 at 22:21

    Poate fac si ceva pentru a-si respecta clientii si nivelul de serviciu, ca nu mai raspund la sesizari:(
    Bataie de joc fata de clienti. Faci upgrade la 1G fibra optica si ei iti dau 60 Mbps da la bani de 1G. Rusine Digi!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top