Connect with us

Știri

Doliu in familia lui Horia Brenciu. Tatal artistului a murit!

Duminica, Radu Horia Brenciu s-a stins din viata. Tatal artistului implinise pe 6 august 2015 venerabila varsta de 85 de ani.

Relatia dintre Horia Brenciu si tatal sau a fost intotdeauna una deosebita, acesta l-a crescut singur pe Horia de la 11 ani, dupa ce mama lui a fost rapusa de un cancer.

Artistul nu ezita sa-si arate dragostea fata de tatal sau, publicand frecvent fotografii, pe contul sau de Facebook. Poate cel mai mare fan al fiului sau, Radu Horia Brenciu se afla mereu in primul rand la concertele cantaretului.

De altfel, cantaretul avea grija sa isi laude parintele de fiecare data cand avea ocazia. Intr-un interviu acordat revistei Formula As, Horia Brenciu povestea:

„Tata s-a casatorit la 40 de ani, pe mine m-a facut la 41 de ani. Mama – din cate am apucat eu s-o cunosc, pana la cei 11 ani ai mei (atata aveam cand ea a „plecat” rapusa de un cancer) – a fost si a ramas in inima mea chintesenta a ceea ce se cheama o mama in adevaratul inteles al cuvantului. O „Penelopa”, daca vreti, care, tot asteptandu-l pe Ulysse, avea grija de casa si de copii. Adica de mine si de fratele meu, cu un an mai mic, Marius. Mama avea o voce frumoasa. A cochetat cu teatrul muzical, cu scena, cu teatrul in general… Era soprana chiar la Teatrul muzical, la Reduta. („Reduta” este cea mai veche sala de teatru din Brasov, de pe langa Piata Sfatului.)

Dupa moartea ei, ne-a tinut, multa vreme, in brate, tata. Mama a avut un cancer ganglionar. S-a stins dupa chinuri cumplite, dureri cumplite, pe care le indura cu zambetul pe buze, atunci cand intram in varful picioarelor in odaia ei. Mi-o amintesc si astazi, inconjurata de un abur plin de dragoste. Avea un nume foarte frumos, pe care vreau sa-l duc mai departe. Daca voi avea o fetita, o sa doresc s-o botez cu numele mamei mele. Un nume romanesc, cu un fel de… savoare italieneasca. O chema Mariela. Cu un singur l. Da, un singur l, pentru ca „italienismele” nu prea tineau la Brasov. Pe tata il cheama Radu Horia Brenciu. Nu stiu de ce i se spune Harry. Tata nu prea canta, dar ii place foarte mult muzica de toate felurile. El a fost „inspector CFI” – Controlul Financiar Intern. Meseria il ducea in diverse puncte ale tarii, asa incat, dupa moartea mamei mele, ne ducea peste tot dupa el, pe fratele meu si pe mine”.

Inmormantarea tatalui lui Horia Brenciu va avea loc astazi, in Brasov.

Adrian Vrauko este project managerul site-ului huff.ro Contact: adrian@huff.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top