Connect with us

Știri

Evenimentele zilei de 1 iulie

Pe data de 1 iulie 1961 s-a născut Lady Diana, pe numele ei Diana Frances Spencer, prințesa de Wales.

A fost prima soție a Prințului Charles. De la căsătoria din 1981 până la divorțul din 1996 a fost numită Her Royal Highness The Princess of Wales, iar după despărțirea de Charles, Diana, Princess of Wales.

În anul 1980 Diana și-a început relația amoroasă cu Charles, fiul cel mare al reginei Elisabeta, iar un an mai târziu s-a logodit cu acesta. Cei doi s-au căsătorit în 29 iulie 1981, nunta fiind urmărită la televizor de peste un miliard de persoane din lumea întreagă. Cuplul a avut doi copii, William, născut în 1982, și Henry, în 1984.

Diana și Charles s-au separat la aproape zece ani după căsătorie, iar în anul 1996 au divorțat. Un an mai târziu, Lady Di s-a stins din viață în urma unui accident rutier în Franța, alături de iubitul ei de atunci, Dodi al Fayed. Incidentul a avut loc în Paris pe 30 august 1997. În jurul evenimentului nefericit s-au creeat o mulțime de speculații și teorii.

Tot la data de 1 iulie 1942 a început al Doilea Război Mondial, cu prima bătălie de la El Alamein.

Calendar creștin ortodox 1 iulie:

Sf.Ierarh Leontie de la Rădăuți

Sf.Mucenici doctori fără de arginți Cosma și Damian

Nașteri importante de pe data de 1 iulie:

La 1 iulie 1967 s-a născut Pamela Anderson, model, actriță și producător canadiano-american.

La data de 1 iulie 1977 s-a născut  Liv Tyler, actriță americană.

Decese importante de pe data de 1 iulie:

La data de 1 iulie 1891 a decedat Mihail Kogălniceanu, politician, avocat, istoric și publicist român, prim-ministru al României .

Sursa foto: Facebook Diana, Princess of Wales 1961-1997

CONTACT REDACTIE Email: cc@smartactivity.ro Telefon: +4021 795 88 02 Dacă ai surprins o știre, scrie-ne pe adresa redactie@huff.ro, unde ne poți trimite imagini foto sau video. Publisher Adrian Vrauko Email: adrian@teotrandafir.com Consultant Anamaria Lembrău, email: anamaria@teotrandafir.com Redactori CATALIN NAE, email: catalin@teotrandafir.com CRISTINA BOSIOC,email: cristina@teotrandafir.com DANIEL ȘUTA, email: daniel@teotrandafir.com Publicitate email: sales@smartactivity.ro Departament VIDEO Producator general – Raluca Oprea email: raluca.oprea@teotrandafir.com Programator Bogdan Iacob / Telefon: 0217958802 Departament Juridic / Legal Cabinet de avocat ROBERT CIUREA email: office@avciurea.ro Director General Adrian Vrauko email: adrian@teotrandafir.com Huff.ro este administrat și deținut de SMART ACTIVITY SRL Date despre companie Adresa de corespondenta: Calea Calarașilor, numarul 173, București, Sector 3 COD FISCAL: RO34042388 CIF: J40/1060/2015 Huff.ro este un site de știri care folosește fluxurile agențiilor de presă: Mediafax, Agerpres, dar și surse proprii.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top