Connect with us
10 august-07082015

Știri

Evenimentele zilei de 10 august

In data de 10 august 1929 s-a nascut Tamara Buciuceanu, actrita romana de teatru si film.  Este una din reprezentantele generatiei de aur a teatrului romanesc.

Supranumita ,,Doamna comediei romanesti”, Tamara Buciuceanu este una dintre figurile legendare ale teatrului de comedie.

CITESTE SI: EVENIMENTELE ZILEI DE 7 AUGUST

Tamara Buciuceanu a jucat in peste 25 de filme, personajul sau emblematic fiind profesoara Isoscel din seria „Liceenii”.  A jucat pe scenele marilor teatre Bucurestene precum: Bulandra, National si Teatrul de comedie. A interpretat-o pe Coana Chirita pe scena Teatrului National din Iasi.

A avut roluri importante in teatru in piese precum  ,,Romeo si Julieta la inceput de noiembrie”, „Scaunele”, „Cumetrele”, „Doctor fara voie”, „Nepotul”, „Asteptand la arlechin”, „Domnisoara Nastasia”, „Mamouret”. Cartea de vizita a carierei sale ramane fara indoiala personajul Vicai Delca din piesa „Dimineata pierduta” după Gabriela Adamesteanu.

Deasemenea, Tamara Buciuceanu a făcut o cariera impresionanta si in Televiziune, memorabile fiind cupletele sale din programele de Revelion.

Nasteri importante in data de 10 august:

In data de 10 august 1884 s-a nascut Panait Istrati, scriitor roman

In data de 10 august 1969 s-a nascut Ioana Dragan, prozatoare romana

CITESTE SI: EVENIMENTELE ZILEI DE 6 AUGUST

Decese importante in data de 10 august:

In data de 10 august 1981 s-a stins din viata Vasile Bratulescu, pictor roman.

Sursa foto: cotidianul.ro

 

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top