Connect with us
16 august

Știri

Evenimentele zilei de 16 august

Evenimentele zilei de 16 august – cele mai importante evenimente ce au avut loc pe data de 16 august de-a lungul timpului.

Pe 16 august 1958 se naste Madonna Louise Ciccone, in Bay City, Michigan, Statele Unite ale Americii, supranumită ulterior „regina muzicii pop”. Crescută în Rochester Hills, Michigan, Madonna s-a mutat în New York City pentru a deveni dansatoare. Și-a lansat albumul de debut în 1983, de pe care trei melodii au ajuns în top 20 în Statele Unite. După o interpretare memorabilă la prima ediție a MTV Video Music Awards din 1984 a piesei „Like a Virgin”, obține primul hit în Statele Unite și Australia.

Albumul care poartă numele piesei a ajuns de asemenea pe locul 1 în Billboard 200. Anul următor joacă în Căutând-o pe Susan pentru care primește recenzii pozitive. În 1986 lansează True Blue care produce multiple hituri 1 în toată lumea, și este nominalizată la premiile Grammy pentru cântecul „Crazy for You” de pe coloana sonoră a filmului Vision Quest. În 1987 joacă în Who’s That Girl care este primit rece de către critică și public,[6] cu toate că soundtrack-ul se dovedește a fi un succes în topuri, melodia „Who’s That Girl” devenind un hit internațional, iar turneul cu același nume a fost un succes comercial și critic. După divorțul de Sean Penn din 1988, cu care se căsătorise în 1985, se întoarce cu unul din cele mai apreciate albume ale ei, Like a Prayer, primul videoclip de pe acesta stârnind puternice controverse.

În mai 2008 se intoarce cu Hard Candy, care a fost criticat ca fiind o încercare disperată a Madonnei de a se menține în vârf. În timpul turneului de promovare a acestuia s-a făcut publică vestea că artista va divorța de Guy Ritchie. Turneul a devenit cel mai de succes turneu al unui artist solo.

Alte celebritati nascute pe 16 august:

1823: Alexandru Hurmuzaki, publicist, om politic, membru fondator al Societății Academice Române (d. 1871)

1962: Steve Carell, actor, comediant, producător, scriitor și regizor american

Decese ce au avut loc pe 16 august:

1956: Theodor Pallady, pictor român (n. 1871)

1977: Elvis Presley, supranumit „regele rock-ului” (n. 1935)

Sursa foto morethings.com

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top