Connect with us
29 august-24082015

Știri

Evenimentele zilei de 29 august

In data de 29 august 2005, apele umflate de Uraganul Katrina s-au revărsat peste digurile din preajma orașului New Orleans, inundând 80% din acest oraș și din zonele suburbane din jurul acestuia.

Uraganul Katrina a fost un uragan care s-a format pe 23 august 2005, în timpul sezonului de uragane din Atlantic din acel an și care a cauzat distrugeri masive în Statele Unite ale Americii, pe coasta Golfului Mexic.

Majoritatea pagubelor materiale și a pierderilor de vieți omenești au fost localizate în orașul New Orleans, care a fost inundat după ce sistemul de diguri din zonă a cedat; în unele cazuri, la mult timp după ce furtuna avansase deja spre continent. Alte distrugeri au avut loc în statele Mississippi și Alabama, la distanțe de până la 160 km de centrul furtunii.

Cel puțin 1 836 de persoane și-au pierdut viața din cauza Uraganului Katrina și a inundațiilor care au urmat, acesta fiind cel mai mortal uragan din SUA de după Uraganul Okeechobee din 1928.Pagubele materiale produse de Katrina sunt estimate la 81,2 miliarde de dolari, cele mai mari pagube produse de un uragan din istoria Statelor Unite.

Eșecul catastrofal al sistemului de protecție al orașului New Orleans a declanșat anchete imediate în cadrul Corpului de Geniu al Armatei SUA, deoarece această instituție are responsabilitatea, prin mandat al Congresului, de a proiecta și construi sistemele de protecție.

CITESTE SI: PRIMUL LUNG METRAJ DESPRE FENOMENUL PITESTI, IN CURAND PE MARILE ECRANE

Nasteri importante in data de 29 august

La 29 august 1780 s-a nascut Jean Auguste Ingres, pictor francez.

La 29 august 1958 s-a nascut Michael Jackson, interpret și compozitor american de muzică pop.

Decese importante in data de 29 august:

La 29 august 1945 s-a stins din viata Constantin Tănase, actor roman.

Sursa foto: ru.publika.md

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top