Connect with us
29 iulie-27082015

Știri

Evenimentele zilei de 29 iulie

In data de 29 iulie 1946 incepe Conferinta de Pace convocata la Paris de puterile invingatoare in cel de-Al Doilea Razboi Mondial, pentru pregatirea tratatelor de pace cu Bulgaria, Finlanda, Italia, Romania si Ungaria.

CITESTE SI: EVENIMENTELE ZILEI DE 27 IULIE

La 29 iulie 1946 a inceput Conferinta de Pace de la Paris unde puterile invingatoare in cel de-Al Doilea Razboi Mondial urmau sa stabileasca termenii pentru semnarea tratatelor de pace. Conferinta de Pace de la Paris se va incheia la 15 octombrie 1946, fiind urmata de semnarea Tratatelor de Pace de la Paris din 10 februarie 1947, tratate dintre Aliati si statele Axei, in urma celui de-Al Doilea Razboi Mondial.

La 8 august 1946, guvernul Frantei, in numele Natiunilor Unite, a adresat guvernului Romaniei invitatia de a participa la Conferinta de pace de la Paris. A doua zi, la 9 august 1946, Consiliul de Ministri, intrunit la Bucuresti, a aprobat pozitia Romaniei fata de problemele dezbatute la Conferinta pacii si a stabilit componenta delegatiei care urma sa se deplaseze la Paris.

Delegatia a primit mandat sa militeze pentru anularea dictatului de la Viena, recunoasterea cobeligerantei Romaniei, anularea clauzelor economice, a celor privind restrictiile la armament si fortele armate necesare apararii tarii. Desi problemele cele mai grave, mai ales de ordin teritorial si economic, priveau relatiile cu Uniunea Sovietica, delegatia nu avea dreptul sa ridice obiectii care puteau leza relatiile cu marele vecin de la Rasarit. Consiliul de Ministri a decis ca ele se vor rezolva pe cale bilaterala intre guvernele de la Bucuresti si de la Moscova. Astfel, aproape toate ameliorarile solicitate de Romania vizau relatiile cu statele Occidentale.

Nasteri importante in data de 29 iulie:

La data de 29 iulie 1945 s-a nascut Mircea Lucescu, fotbalist si antrenor roman.

La data de 29 iulie 1966 s-a nascut Marius Tuca, jurnalist roman.

Decese importante in data de 29 iulie:

La data de 29 iulie 1890 a incetat din viata Vincent van Gogh, pictor olandez.

Sursa foto: adevarul.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top