Connect with us
4 septembrie-03092015

Știri

Evenimentele zilei de 4 septembrie

In data de 4 septembrie 1881 la Bacău, România, se naşte George Bacovia, scriitor simbolist român.

George Bacovia a devenit un celebru scriitor român format la şcoala simbolismului literar francez. Numele său real fiind George Vasiliu.

George Bacovia este autorul unor volume de versuri şi proză scrise în baza unei tehnici unice în literatura română, cu vădite influenţe din marii lirici moderni francezi pe care-i admira.

La început văzut ca poet minor de critica literară, va cunoaşte treptat o receptare favorabilă, mergînd pînă la recunoaşterea sa ca cel mai important poet simbolist român şi unul dintre cei mai importanţi poeţi din poezia română modernă.

CITESTE SI: EVENIMENTELE ZILEI DE 3 SEPTEMBRIE

În 1924 apare la Râmnicu-Sărat ediţia a II-a a volumului Plumb. Este numit suplinitor de desen şi caligrafie la Şcoala comercială de băieţi din Bacău. În 1925 devine primul director al revistei Ateneul cultural. În 1926 tipăreşte pe cont propriu la Bacău volumul Scântei galbene. Îi apare şi volumul Bucăţi de noapte, editat de poeta Agatha Grigorescu. Între 1926-1928 funcţionează ca profesor suplinitor de desen şi caligrafie la Şcoala comercială de băieţi din Bacău.

În 1928 se căsătoreşte cu Agatha Grigorescu şi se stabileşte la Bucureşti, unde soţia sa era profesoară. În 1929 retipăreşte volumele Plumb şi Scântei galbene sub titlul Poezii, la Editura Ancora. Moare în ziua de 22 mai 1957 în locuinţa sa din Bucureşti.

Nasteri importante in data de 4 septembrie:

In data de 4 septembrie 1981 s-a nascut Beyoncé Knowles, cântăreață de R&B și actriță americană

Decese importante in data de 4 septembrie:

In data de 4 septembrie 1963 s-a stins din viata Robert Schuman, om politic francez

In data de 4 septembrie 2002 s-a stins din viata Cornel Vulpe, actor roman

Sursa foto: infopensiuni.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top