Connect with us
7 septembrie-07092015

Știri

Evenimentele zilei de 7 septembrie

In data de 7 septembrie 1998 a fost fondat Google Inc,corporație americană multinațională care administrează motorul de căutare pe Internet cu același nume.

Compania a fost fondată în septembrie 1998 de către doi doctoranzi de la Universitatea Stanford, Larry Page și Sergey Brin. Google oferă o metodă simplă și rapidă de găsire a informațiilor pe web, având o bază de date despre peste 8 miliarde de situri web. La începutul anului 2004 Google răspundea zilnic la mai mult de 200 milioane de consultări.

Compania a pornit cu o investiție de 100.000 de dolari care a venit din partea unuia dintre cofondatorii companiei Sun Microsystems, Andy Bechtolsheim, care considera că un motor de căutare pe Internet poate revoluționa lumea.

Numele „Google” este un joc de cuvinte de la googol, neologism englez pus în circulație de către americanul Milton Sirotta în anul 1938, prin care acesta desemna numărul uriaș format dintr-un 1 urmat de 100 de zerouri (10100).

In prezent, Google dispune și de motoare de căutare pentru imagini, cărți, bloguri, grupuri de știri și directoare web.

CITESTE SI: EVENIMENTELE ZILEI DE 4 SEPTEMBRIE

Conform unui sondaj realizat de compania Harris Interactive, Google a fost declarată, la sfârșitul lui 2007, ca fiind compania americană cu cea mai bună reputație, mai ales datorită modului în care își tratează angajații.

În iunie 2012 Google a lansat un site, EndangeredLanguages.com, destinat conservării limbilor pe cale de dispariție. Intitulat „proiectul limbilor în pericol”, acesta ia în considerare peste 3.000 de limbi și dialecte pentru care s-au creat înregistrări audio de înaltă fidelitate.

Nasteri importante in data de 7 septembrie:

In data de 7 septembrie 1965 s-a nascut Angela Gheorghiu, soprană română.

Decese importante in data de 7 septembrie:

In data de 7 septembrie 1993 a incetat din viata Eugen Barbu, scriitor, scenarist și publicist roman.

In data de 7 septembrie 2008 s-a stins din viata Ilarion Ciobanu, actor român de film.

Sursa foto: academiademarketing.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top