Connect with us

Știri

Fenomen astronomic inedit: Cinci planete se vor alinia si vor fi vizibile de pe Terra

Un eveniment astronomic inedit se va produce pe 20 ianuarie. Cinci planete vor fi vizibile de pe Pamant simultan, aceasta fiind pentru prima data in ultimul deceniu cand se intampla acest lucru.

Mercur, Venus, Marte, Jupiter si Saturn se vor alina si vor forma o diagonala pe cerul noptii, cu putin timp inainte de aparitia zorilor, miercuri, 20 ianuarie, informeaza Huffington Post.

Este pentru prima data in ultimul deceniu cand „planetele stralucitoare”, asa cum sunt numite pentru ca sunt vizibile cu ochiul liber de pe Terra, vor fi aliniate. Fenomenul va continua in fiecare dimineata, pana pe 20 februarie.

CITESTE SI: NASA a oferit cele mai clare IMAGINI cu planeta PLUTO. Ce se vede pe suprafata planetei VIDEO

Jupiter va fi prima planeta care se va ridica pe cer, urmata de Marte cea rosiatica, de Saturn de culoare galbuie, Venus, cea mai stralucitoare planeta, si in ultimul rand de Mercur. Diferentele de timp intre aceste ascensiuni pe bolta cereasca a celor cinci astri vor varia zilnic, in functie de locul in care se afla cei care urmaresc acest fenomen astronomic.

 

Urmatorul eveniment astronomic de acest fel este prevazut sa se produca intre 13 si 19 august, potrivit EarthSky.org, dar planetele Mercur si Venus vor „sta” mult prea jos, pe linia orizontului, si nu vor putea fi vazute din emisfera nordica.

 

Adrian Vrauko este project managerul site-ului huff.ro Contact: adrian@huff.ro

1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top