Connect with us

Știri

GALERIE FOTO: Romania se afla in topul CNN al destinatiilor din 2016. Citeste aici ce obiective sunt recomandate de jurnalisti

„Unde sa calatoresti in 2016” se numeste topul realizat de cei de la CNN cu ajutorul unui expert in turismul tarilor emergente. De pe intreg mapamondul au fost selectate 16 destinatii, printre care se afla si Romania. Afla ce obiective recomanda jurnalistii.

„Unde sa mergi in 2016: Top 16 destinatii emergente” este numele articolului publicat pe siteul CNN si realizat de Anisha Shah, jurnalist si fotograf, specializat in turismul din tarile mai putin cunoscute. Ea a realizat acest clasament bazandu-se pe motto-ul „Cele mai bune povesti apar pe drumurile mai putin batute”. Ce a iesit? Mongolia, Madagascar, Iran, Taiwan, Uganda, Georgia si Romania se numara printre destinatiile recomandate.

Fiecare destinatie recomandata de jurnalista a fost insotita de o fotografie. Fotografia care ilustreaza fragmentul dedicat tarii noastre reprezinta cunoscutul castel Bran.

Castelul Bran

Castelul Bran, sursa foto cnn.com

Primul paragraf promoveaza Muntii Carpati care strajuiesc centrul Romaniei, unde se precizeaza ca turistii vor gasi „intinse paduri verzi , trasee de schi si de catarare pentru iubitorii de aventura”.

Carpati, sursa foto carpati.org

Carpati, sursa foto carpati.org

„Ceea ce nu prea se cunoaste este faptul ca in Romania se afla Delta Dunarii, unde terenurile mlastinoase sunt fertile. Veniti aici pentru drumetii, pentru a observa pasarile si pentru  pescuit . Sau faceti un tur al galeriilor din Cluj-Napoca, unul dintre cei mai atractivi poli de arta ai viitorului.”, se mentioneaza in articolul celor de la CNN.

Delta Dunarii, sursa foto nstravel.ro

Delta Dunarii, sursa foto nstravel.ro

 

Cluj Napoca, sursa foto ziardecluj.ro

Cluj Napoca, sursa foto ziardecluj.ro

Dintre obiectivele de vizitat in Romania nu lipseste Transilvania, cu peisaje supebe, castele si, bine-inteles, mitul lui Dracula.

Mitul lui Dracula, sursa foto transylvania-discovery-tours.ro

Mitul lui Dracula, sursa foto transylvania-discovery-tours.ro

„Dar, desigur, tara este cel mai bine cunoscuta pentru miturile sangeroare cu Dracula , varcolaci si fantome. Nu dezamagesc nici peisajele vaste si variate din Transilvania care gazduiesc castele si biserici. Cel mai renumit dintre ele, Castelul Bran , este legat de contele imaginar din cartea lui Bram Stoker”, se arata in articol.

Perioada de vizitare recomandata de Anisha Shah este: aprilie-mai, august-octombrie.

Sursa foto www.libertatea.ro

 

 

Adrian Vrauko este project managerul site-ului huff.ro Contact: adrian@huff.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top