Connect with us

Știri

INEDIT! A inflorit prima floare crescuta exclusiv in spatiu

Dupa ce au cultivat salata pe Statia Spatiala Internationala, astronautii au reuşit sa arate lumii intregi si prima floare care a fost plantata si crescuta la bordul navei.

Vestea a fost facuta publica de astronautul american Scott Kelly.

„Prima floare crescuta in spatiu si-a facut debutul”, a scris pe Facebook astronautul Scott Kelly.

Prima floare in spatiu (1)  Prima floare in spatiu (2)

Floarea face parte din familia Zinnia si a reusit sa le ia fata salatelor care, conform oamenilor de stiinta aflati la bordul Statiei Spatiale, incepusera sa se dezvolte de cum li s-au creat conditiile, scrie The Guardian.

Laboratorul Veggie urmeaza sa fie principala sursa de hrana pentru o eventuala calatorie catre Marte si a fost inaugurat in anul 2014. Sistemul Veggie, dezvoltat de Orbital Technologies Corp. (ORBITEC)  include LED-uri rosii, albastre si verzi care stimuleaza cresterea plantelor.

Trent Smith, reprezentant al NASA, a explicat ca plantarea florii, care este din familia Zinnia, ii va ajuta sa inteleaga cum cresc florile si plantele in sistemul Veggie al NASA, potrivit celor de la Techno Buffalo.

In luna august 2015, astronautii au facut publice imagini cu prima salata crescuta in spatiu si care urma sa fie mancata de astronauti.

Sursa foto informatiazilei.ro

 

Adrian Vrauko este project managerul site-ului huff.ro Contact: adrian@huff.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top