Connect with us
De ce s-a cantat "Hristos a inviat!" la inmormantarea Ilenei Ciuculete

Știri

Inmormântare Ileana Ciuculete – de ce s-a cântat „Hristos a inviat!”

Ileana Ciuculete a fost inmormantata astazi in cimitirul Straulesti 2. La ceremonia funerara a fost prezenta familia, prietenii si sute de oameni care au venit din toate colturile romaniei pentru a o conduce pe ultimul drum.

4 preoti au oficiat slujba de inmormantarea, iar in aplauzele oamenilor prezenti preotii au inceput sa cante Hristos a inviat!.

Multa lume se intreaba de ce s-a cantat „Hristos a inviat!” la inmormantarea Ilenei Ciuculete, biserica explica ca este un moment al slujbei de inmormantare, dar nu este obligatoriu. Practic Ileana Ciuculete a adormit in nadejdea invierii.

«Christos a înviat!» (sau «Hristos a înviat!») e o formulă cu care se salută creștinii, în majoritatea țărilor de tradiție creștină. Răspunsul este «Adevărat a înviat!». Acest salut, numit și salutul pascal, este de obicei folosit după sărbătoarea Paștilor până la sărbatoarea Înălțării Domnului.

Uneori, cu ocazia unor evenimente publice, «Hristos a înviat!» se rostește în mai multe limbi, ca un simbol al unității creștinilor din toate popoarele.

Salutul pascal se practică mai mult în lumea ortodoxă, dar într-o mai mică măsură este folosit și de creștinii de alte confesiuni, scrie wikipedia.org.

Versuri „Hristos a inviat!”

Hristos a înviat din morți,
Cu moartea pe moarte călcând
Și celor din morminte
Viață dăruindu-le.

Articole pe aceeași temă

Soțul Ilenei Ciuculete a avut nevoi de îngrijiri medicale

Cristian Pomohaci, criticat pe Facebook dupa ce s-a pozat langa Ileana Ciuculete

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top