Connect with us
chilotilor-19082015

Știri

Istoria nestiuta a sutienelor si a chilotilor

Ti-ai imaginat vreodata ca primii purtatori ai chilotilor tanga din istoria omenirii au fost gladiatorii din arenele de lupta?

Potrivit Bibliei, istoria chilotilor dateaza inca din vremea lui Adam si a Evei pe cand oamenii isi acopereau sexul cu frunze si fibre vegetale.

CITESTE SI: UITE CUM S-A MURIT DE DRAGUL MODEI IN TRECUT. VEZI CHINURILE PRIN CARE TRECEAU FEMEILE

In timpul luptelor din arenele antice , gladiatorii purtau chiloti care pe vremea aceea se numeau subligaculum. Acestia erau confectionati dintr-o fasie de lana alba.

Si in vremea grecilor antici atat actorii cat si atletii purtau chiloti pentru nu a-si expune in fata publicului organele genitale care pe acea vreme erau un simbol al rusinii. In vremea romanilor femeilei purtau chiloti sub forma triunghiulara ce aveau partea din spate mai lata si fixata cu o centura. Cuvantul ,,chilot” are la baza origini frantuzesti si vine de la cuvantul ,,culottes”.

Aristrocratele romane au fost primele care au introdus in moda sutienul pentru femei. Pe vremea aceea sutienul era confectionat din doua bucati de panza alba. Abia in secolul XVII apare in scena corsetul, care a prins foarte bine in randul femeilor, multe doamne renuntand la banalul sutien in favoarea corsetului care se aplica direct pe rochie si care de multe ori le sugruma pe purtatoare.

Istoria nestiuta a sutienelor si a chilotilor-2

Sursa foto: vintagedancer.com

Si in filme sutienul a jucat un rol important de-a lungul timpului. In timpul filmarilor peliculei „Vrajitorul din Oz”, interpreta lui Dorothy, actrita Judy Garland, a purtat un sutien care ii aplatiza sanii pentru a o ajuta sa para mult mai tanara.

CITESTE SI: ISTORIA BLUGILOR A INCEPUT ACUM 500 DE ANI

Si celebrul regizor Alfred Hitchcock a folosit sutienul ca simbol in filmele sale. Actrita Janet Leigh care a jucat rolul principal in celebrul film ,, Psycho” a purtat un sutien alb atunci cand rolul ei in film era unul pozitiv, iar mai apoi unul negru cand a devenit personaj negativ.

 Istoria-nestiuta-a-sutienelor-si-a-chilotilor-1-19082015

Sursa foto: cinemagia.ro

Istoria-nestiuta-a-sutienelor-si-a-chilotilor-19082015

Sursa foto: cinemagia.ro

Sursa foto: wikiromania.wordpress.com

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top