Connect with us
jurnalele-08092015

Știri

Jurnalele secrete ale oamenilor care au intrat in istorie

Oamenii au fost mereu atrasi de jurnalele secrete ale unor persoane misterioase si interesante. Detaliile picante din viata celorlati ne-au fascinat mereu.

Prin natura noastra umana am fost mereu atrasi de secretele din viata semenilor nostri. Poate din acest motiv jurnalele unor persoane celebre au creeat atat de multe controverse de-a lungul timpului.

Iata care au fost cele mai citite jurnale secrete din istoria omenirii!

1. Jurnalul Virginiei Woolf

Sursa foto: everseradio.com

Sursa foto: everseradio.com

Virginia Woolf a fost o celebra scriitoare, prima care a suferit de o tulburarea bipolara si a tinut in tot acest timp un jurnal secret. In prima jumatate a secolului al XX-lea, tulburare bipolara era o boala despre care medicina nu stia prea multe. Chinuita de aceasta boala psihica, Virginia Woolf a decis sa isi puna capat vietii in luna martie a anului 1941. Nu inainte de a nota ultimele ganduri in jurnalul sau secret ,,Am inceput sa aud voci si nu ma pot concentra. Nu cred ca doi oameni ar fi putut sa fie mai fericiti pana cand acest dezastru a venit. Nu ma mai pot lupta.” Ultimele ei cuvinte au fost catre sotul care i-a fost aproape prin toata agonia ultimilor ani.

Insemnarile ei au ajutat mai tarziu medicii sa inteleaga simptomele tulburarii bipolare si sa gaseasca tratamente care sa stagneze afectiunea cronica.

CITESTE SI: POVESTEA SECRETA A CATACOMBELOR DIN BUCURESTI

2. Jurnalele secrete ale lui Hitler

Sursa foto: gazabpost.com

Sursa foto: gazabpost.com

Jurnalele secrete ale lui Hitler au constituit unul din cele mai mari scandaluri din toata istoria jurnalismului din Germania. Pe coperta numarului din 25 aprilie 1983 a saptamanalului german Stern se anunta stirea exclusiva „S-au descoperit jurnalele lui Hitler”. Numarul ilustra 10 pasaje scrise de mana aparent de catre führer. Senzationalul material provenea din 62 de carnete legate in imitatie de piele neagra, pe care revista le achizitionase recent.

Chiar daca mai tarziu s-a dovedit ca aceste scrieri nu ii apartineau lui Hitler, jurnalele au facut destula tevatura in randul oamenilor din intreaga lume.

3. Jurnalul lui Harry Truman

Sursa foto: midnightfreemasons.org

Sursa foto: midnightfreemasons.org

Truman, presedintele Statelor Unite ale Americii, a scris detaliat despre atacul cu bombele atomice de la Hiroshima si Nagasaki. Harry Truman a fost presedinte intre anii 1945 si 1953, iar in acest timp a fost persoana care a trebuit sa ia una dintre cele mai grele decizii ale istoriei mondiale: sa atace sau nu Japonia folosind arme nucleare.

In jurnalul sau secret acesta a explicat decizia care s-a soldat cu moartea a peste 200.000 de victime umane si cu distrugerea toatala si iremediabila a oraselor Hiroshima si Nagasaki.

Tu tii un jurnal secret?

Sursa foto: startribune.com

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top