Maica Tereza va fi declarata sfanta!

15.03.2016
Maica Tereza va fi declarata sfanta!

 

Ceremonia in care Maica Tereza va fi canonizata va avea loc pe 4 septembrie, cu o zi inainte sa se implineasca 19 ani de la moartea sa.

Demersurile pentru sanctificare au inceput inca din 2003, cand peste 300.000 de credinciosi catolici au mers la Roma pentru a asista la beatificarea ei. Anul trecut, un comitet de experti a recunoscut un miracol atribuit calugaritei, anume ca Maica Tereza a vindecat, in 2008, un brazilian care avea mai multe tumori celebrale.

Canonizarea este ultima faza in cadrul procesului de recunoastere a sfinteniei unei persoane in biserica. In cadrul Bisericii Catolice, aceasta etapa are loc dupa recunoasterea celei de-a doua minuni savarsite de persoana respectiva dupa moarte.

Nu este cunoscut, pentru un moment, locul in care va avea loc ceremonia de canonizare, dar speculatiile indica Vaticanul sau Calcutta.

Articolul continua dupa publicitate

Maica Tereza, nascuta Agnesë Gonxhe Bojaxhiu, in 26 august 1910, in Skopje (Macedonia), intr-o familie de albanezi, a fost o calugarita catolica, fondatoarea ordinului Misionarii Caritatii din Calcutta, India. Timp de peste 45 de ani si-a dedicat viata ingrijirii saracilor, bolnavilor, orfanilor si muribuznilor. A primit Premiul Nobel pentru Pace in 1979, a decedat in 1997, in India, si a fost beatificata de Biserica Catolica in 19 octombrie 2003.