Connect with us
Marea Neagră și plajele își revin în absența oamenilor: aer mai curat și apă mai clară

Știri

Marea Neagră și plajele își revin în absența oamenilor: aer mai curat și apă mai clară

Deși trecem printr-o perioadă dificilă, se întâmplă și lucruri bune, schimbări în mai bine. Un exemplu vine din locul favorit al românilor, Marea Neagră. O veste bună este că fauna și flora Mării Negre se află la cel mai bun nivel din ultimii 25 ani. Traficul maritim redus din această perioadă este un motiv al acestei schimbări.

Marea Neagră și plajele își revin în absența oamenilor: aer mai curat și apă mai clară

Oamenii de știință au declarat că în acest moment fauna și flora Mării Negre se află la cel mai bun nivel din ultimii 25 ani. Semnele acestui lucru sunt clare: apa este mai clară ca oricând, iar delfinii se apropie de mal încercând să vâneze chefal. Un alt efect pozitiv al ultimei perioade este aerul mult mai curat decât până acum.

Pauza de două luni a făcut bine apelor mării care au avut timp să se curețe de impurități, iar aerul s-a autopurificat. Important de menționat este faptul că va trebui să protejăm tot ceea ce natura a reușit să realizeze în această perioadă.

După cum bine știm, ziua de 1 mai în alți ani era un prilej de mers la mare și ce rămânea în urma turiștilor autohtoni era incredibil. Munți de gunoaie pentru că nu avem cultura reciclării și nici respect pentru natură. Avem mereu impresia că trebuie să strângă alții după noi, dar nu este chiar corect.

O pungă de plastic se descompune în 100 ani și exemplele pot continua la infinit. Natura are capacitatea să se regenereze, dar uneori lucrurile create de om în laborator sunt greu de înlăturat. Depozitarea deșeurilor în spațiile special amenajate ar ajuta atât firmele de curățenie, cât și natura în sine să mențină curățenia și să ne bucurăm de ape curate și nisip fin, exact ca în alte țări. Totul depinde de noi și de acțiunile noastre!

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top